Nekem tortasütés közben, gondolom, mint másoknak is, mindig marad egy kis piskóta, amit innen-onnan le kell faragni. Ebből a maradékhasznosításból született – Tigris után szabadon :) – ez a banános nyaflaty, ami igazából pohárkrém. Jól megpakoltam mindennel, mert ha már olyan szomorú a sorsom, hogy elviszik a tortát, nekem meg nem marad semmi, meg kell valahogy vigasztalnom magam. :)))
Hozzávalók:
csokis piskóta
2 dl habtejszín
porcukor
fél tábla fehér csoki
1 banán
amaretto likőr
darált mogyoró
Tehát úgy készült, hogy a maradék csokis piskótát felkockáztam apró kockákra. A tejszínbe fehércsokit olvasztottam, majd miután kellőképpen kihűlt, felvertem kemény habbá. A banán felét pépesítettem és a fehércsokis krémhez kevertem. A tejszín másik felét felvertem kevés porcukorral kemény habbá egy csepp amaretto likőrrel. A piskótakockák felét leraktam a pohár – ez esetben konyakos – aljára, majd meglocsoltam egy kevés amaretto likőrrel. Erre jött egy réteg fehércsokis-banános tejszínkrém, majd kiraktam egy sor felkarikázott banánnal. A következő réteg a likőrös hab, majd ismét piskóta, banán és banános krém. A tetejére újra a likőrös hab került, majd, hogy ha már lúd, legyen kövér, megszórtam egy kis darált mogyoróval és egy szeletke banánchipsnek támasztott kis fehércsoki-dísszel dekoráltam. Egy kicsit dermed a hűtőben és máris ehető.
Tudom, hogy ez már túl sok lehet egyeseknek, őket kérem, lapozzanak tovább nyugodtan, akinek meg időnként előtör a hedonista énje, fogadja szeretettel. :)
Aaaaah, de nagyokat nyelek itt... Szintén Tigris után szabadon: "Ez olyan nyilem-nyalom dolog, apacuka-féle!" :)
VálaszTörlésPontosan. :))))) Látom otthon vagy a témában!
VálaszTörlés