2010. augusztus 2., hétfő

Verdák

Ismét készítettem barátnőméknek egy verdás tortát, csak az volt a kérés, hogy két külön járgány legyen a meséből, mert két pici fiúcska van a családban, nehogy összevesszenek a figurákon. Hát igen, az a tapasztalatom, hogy inkább játszanának vele, mint hogy megegyék. :)

Szóval Villám és Sally mellett döntöttem, mert nagyjából egyforma méretűek, de most nem tudtam olyan részletesen kidolgozni, mint legutóbb, mert Sallyről például csak netes kép állt rendelkezésemre, az is csak egy szögből. A körítésen sokat gondolkoztam, hogy ne legyen ugyanolyan, mint legutóbb, így most az útépítés motívumot próbáltam belecsempészni a kis kátránydarabka-szerűségekkel.

Triplacsokis torta volt, mert még a fondant alatt is azzal vontam be.


5 megjegyzés:

  1. Pixie!

    ez nagyon tetszik! Szuper lett a porshe is és villám mekvín is! :) a "kátrányszerűséget" hogy csináltad? És milyen csokis az a tipla csoki? Többfajta, vagy csak egyfajtából több réteg?

    VálaszTörlés
  2. Üdv Ildy és köszi! :)

    Köszi Kricky! :) Fondantból csináltam a kátrányszerűséget is, feketére szinezve, fokhagymanyomóval, aztán kis gübicseket szakítottam belőle. :) A tripla csoki azt jelzi, hogy csokis a piskóta, csokis a krém, és csokiganache van kívül, aztán a fondant.

    VálaszTörlés
  3. Hehe...de ötletes. Bár a másik verdás kicsit jobban tetszett, de ez is nagyon jó, és biztos fincsi is lett :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi! :) Hát, próbálom tudod variálni, hogy ne legyenek már olyan egyformák. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails