2010. október 13., szerda

Mindenféle gyártmányok


Készültek olyan dolgok a konyhámban, amikről úgy éreztem nem elég érdekesek ahhoz, hogy külön posztot szánjak nekik a blogban. Eldugni nem akarom azért őket teljesen, mert hátha éppen ilyesmit szeretne látni valaki. Ahogy a képeket válogattam, előkerült még egy-két apróság, amiket szintén nem töltöttem fel korábban ide, vagy mert nem sikerültek jól, vagy túl egyszerűek voltak, ezért most mindent egyszerre megmutatok. :)

Elsőként itt ezt a whiskys üvegnek szánt torta, ami sajnos nem sikerült elég jól. :( Ennél sokkal jobban kellene hasonlítania az eredetire, de sehol nem tudtam ilyen üveget szerezni mintának, a netről levadászott képek alapján ilyen lett. Érdekessége, hogy az ünnepelt születésnapját a whisky évjáratának álcáztam a címkén. :) Egyébként egy gesztenyemousse-al töltött kakaós piskóta volt belsőleg.



A másik egy újabb Thomasos torta, amiből rengeteg van már itt nálam a blogon, ezért nem akartam újabb fejezetet szánni neki. Ez most annyiban más, hogy a Percy nevű zöld vonatocska is rajta van és dupla vágányt csináltam nekik, hogy összetalálkozhassanak útközben. :)




Ezek itt ilyen kis fondantbevonatos muffinkák (cupcake, ha úgy tetszik), de csak lekvárt kentem alájuk, ezért nem lett tökéletes a teteje, így inkább elsuvasztottam. :)


Íme a Kockásfülű nyúl, amit még barátnőm kislányának csináltam a nyáron. Két éves volt a picur és az anyukája sütötte neki a tortát, én csak a figurát készítettem el a tetejére. Állítólag félpercenként nyitogatta a hűtő ajtaját, hogy megnézze és mindannyiszor felkiáltott, hogy "nyúúúúj!". :)))


Végül egy kisebb Verdás torta, ami babának készült és mindenképp növényi tejszínhabot szeretett volna az anyukája kívülre, amit én nem szoktam használni, ráadásul a figurát rátenni sem egyszerű anélkül, hogy besüppedjen. Úgy oldottam meg a dolgot, hogy az autónak egy kis talapzatot csináltam, alatta pedig meggyzselével lett bekenve a torta teteje, ami rádermedt kissé, így elég jól megtartotta.










15 megjegyzés:

  1. Nekem ők is tetszenek! Jó, hogy kiraktad a blogba :)
    BlogPuszi!

    VálaszTörlés
  2. azért nálam az 5-ből 3-ban abszolút semmi kivetnivalót nem találtam. lehet a másik 2 is csak azért, mert nem az én eseteim?

    VálaszTörlés
  3. Még hogy nem érdekesek? Ne viccelj már :) Eszméletlen jók. Amikor megláttam a whiskys üveget, azt hittem igazi o___O
    A kockásfülű nyúl meg egyszerűen cukkerfülcsi ^_^

    VálaszTörlés
  4. Ó, köszi Ami! :) De a botrányosan rondákat sosem fogod látni! :D

    4gyerek, kedves vagy, köszi. :) Én is így vagyok ezzel, hogy nem mindig az én ízlésem, amit csinálni kell, csak próbálom kihozni belőle a legjobbat, de sajna nem mindig sikerül.

    Araniel, köszi! Cukkerfülcsi??? Ezt feltétlen felveszem a szótáramba, bár fogalmam sincs mit jelent pontosan! :D

    VálaszTörlés
  5. Ezek mind apró darabkák a te zseniális képzelőerődből. Kár lett volna őket nem megmutatni.:)

    VálaszTörlés
  6. A muffinkák gyönyörűek (a többi is!), a kockás fülű nyusz pedig...!!!
    Ha legközeleb italos üvegre van szükséged, csak szólj nyugodtan! :-)))

    VálaszTörlés
  7. Pixie: az ilyen aranyos dolgokra meg a cukorfalatra használják az ilyen plázacicák :D

    VálaszTörlés
  8. Ms. Poppy, drága vagy! :) Ilyen szép bókot! Meg sem érdemlem...

    Norono, nagyon köszi! Csak nem nagy whiskyfogyasztók vagytok? :) Nálunk senki sincs oda érte, így azt se tudtam kihez forduljak. Majd legközelebb téged hívlak. :)

    Araniel, köszi az infót! Akkor ezért nem ismertem. ;)

    VálaszTörlés
  9. Azért írtam, mert megérdemled. (Loreál)
    :D

    VálaszTörlés
  10. Szia! Én nemrég leltem Rád, de minden elismerésem a Tiéd!!!! Olyan alkotások, remekművek vannak itt, hogy csak tátom a szám, hogy jé már ilyet is lehet csinálni. Én most próbálgatom a pille cukros bevonatot, majd meglátjuk milyen sikerrel. Remélem nem baj, ha sok jó tanácsot, ötletet merítek Tőled. Gratulálok! De tényleg! Nekem ezek is remekművek, amik számodra állítólag nem jól sikerültek. Bár én tudnék ilyet!

    Üdv. Hajnesz

    VálaszTörlés
  11. Szia Hajnesz! Köszönöm a szép szavakat és hogy benéztél hozzám! :) Sok sikert neked is, majd mesélj hogy megy!

    VálaszTörlés
  12. Hűű, most majdnem lebuktam! :-))) De nem azért van whiskys üvegünk, mert szeretjük (én pl. ki nem állhatom), hanem a vendéglőnkben van egy csomó fajta pia.

    VálaszTörlés
  13. Nektek vendéglőtök van??? Huhúúú, jó lesz veled jóban lenni! :DDD
    Most jut eszembe, akkor hogyhogy nem gasztroblogolsz? ;)

    VálaszTörlés
  14. Szia! Pillecukor akcióban vagyunk, mert megjött az "ihlet" a csodás torták láttán! :) Érdeklődnék, hogy kb. mekkora az a kockásfülü nyúl és a fül elkészítési technikája érdekelne! Ha lehet! :D Köszönöm

    VálaszTörlés
  15. Szia Beus!
    Hát nem tudom pillecukorral mennyire lehet figurákat gyurmázni, mert azzal még nem próbáltam. Ez a nyúl kb 12-13 cm magas volt. A fülénél egyszerűen csak egymásra tapasztottam a részeket, tehát volt egy zöld réteg, azon egy fehér, és erre kerültek végül a pink kockák, de a végén még minderre rásimítottam a nyújtófával és utána szabtam fül alakúra. Majd mutizd meg vagy mesélj hogy sikerült, itt a címem az oldalsávban! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails