2012. február 28., kedd

Egy törpös feladat: Hupikék törpikék torta



Egy hónappal ezelőtt készült ez a torta, most végre eljutottam odáig, hogy meséljek róla kicsit. Zsuzsiéknak nem egy tortát készítettem már, de ez volt eddig a legbonyolultabb a forma és a sok figura miatt is.
A Hupikék törpikék rajzfilmsorozat eddig még nem talált meg tortafeladat formájában, így nagyon örültem neki, hogy ezzel is megpróbálkozhatok.
A kívánalom ez esetben az volt, hogy kerüljön rá egy gombaházikó és a törpök közül Törpilla, Törpapa és Okoska mindenképpen. Ez a gombaházikó dolog valahogy adja is magát, ha valaki arra vetemedne, hogy formatortát készítsen ebből a meséből, így nem mondható különösebben formabontónak a torta, így inkább csak arra törekedtem, hogy a sematikus rajzfilmhez képest élővé tegyem az egészet, picit talán a saját stílusomra formázva.

Persze lehetett volna ezt a házikót sokkal hasonlatosabbá tenni az eredetihez, de én ragaszkodtam hozzá, hogy az is rendesen be legyen töltve a túró rudis töltelékkel, amit az aljánál is használtam. Így utólag már nem lehetett farigcsálni rajta sajnos, úgyhogy ha legközelebb gombaházikó kellene valakinek, biztosan másképp fogom megoldani.


A figurákkal kapcsolatban sem vagyok maradéktalanul elégedett (mily meglepő :)), főleg Okoska mutatóujjával gyűlt meg a bajom, hogy ott maradjon, ahova szántam. Mindenképp úgy szerettem volna, hogy erősen magyarázzon átszellemült arccal, de miután nem alkalmaztam merevítést a marcipánhoz, a mutatóujját az arcához kellett ragasztanom, a saját mutatóujjamat meg az övéhez, hogy megkössön. :)
Törpillával ugyanez volt a helyzet, még jó, hogy nem lapult össze az orra... Törpapa kicsit túl "papás" lett, pöttyet felhízlaltam, de legalább több volt benne az anyag, ami jól jön, ha valaki szereti a marcipánt. :D

Egyébként a szokásos házi fondant bevonatot használtam, mellette a kisebb részleteknél háromszoros marcipánt. A belsejébe a túró rudira emlékeztető jól bevált tölteléket tettem, itt is sikert aratott.


17 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon komoly! Gratulálok nagyon jól megoldottad! (Mint mindig) :)

    VálaszTörlés
  2. Még az a fej Okoskánál!! :D Nagyon találó!! A gombaház meg baromi jó lett, lövésem sincs, hogy tudtad ilyen szépen kialakítani. Tetszik, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikusan "törpös" lett a tortád!
    És ha a mutatóujjad is rendben van, hiba egy se!

    VálaszTörlés
  4. Fantörpikus lett! :D Érezhető rajta amúgy a Pixie-stílus, és nekem van egy tippem a versenytortádra is - szombaton kiderül jól tippeltem-e ;)

    VálaszTörlés
  5. Naggggyon törpös!! Nagyon király!

    VálaszTörlés
  6. Szia Pixie Pie, nagon aranyos lett ez is, tetszik a gomba házikó! :)

    VálaszTörlés
  7. Ez FANTÖRPIKUS lett..........ahogy már megszoktuk tőled:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon helyes kis mesebeli az egész!
    Ahogy leírtad az elkészítését, szinte magamra ismertem :-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó lett! tudom az ember magát mindig kritizálja, de nincs értelme, ez is tökéletes, mint minden tortád! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon profi munka, gratula! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leesett az állam :) csodaszép lett ez a tortád is!

      Törlés
  11. Nagyon köszi Lányok! :) Én is nagyon jó kedvvel készítettem, kár, hogy a figurák nem lettek tökéletesek. A fejemben valahogy mindig másképp néz ki. :)

    VálaszTörlés
  12. Szerintem úgy jó ahogy van! Nagyon aranyos és finom is lehet!

    VálaszTörlés
  13. Szerintem úgy jó, ahogyan van, a figurák is! Imádom ezt a részletességet, a pontosságot, ami ezen a tortádon is látszódik! Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails