2012. február 11., szombat

Eperkrémes szívecskés praliné aszalt földieperrel




Ezek itt még a karácsonyi gasztroajándékok közé készültek, már akkor beharangoztam a recit, de csak most kerültek sorra a formájuk miatt egy laza svédcsavarral a Valentin nap elé időzítve. :)
Ha valaki tartja ezt a napot és még nem jutott dűlőre, mivel is lepje meg a drágicáját, itt a kiváló alkalom nekifogni...

A krém epres fehércsokival készült tejszínes, benne aszalt földieperrel és egy pici liofilizált eperrel, plusz a tetején ugyanez díszítésnek. Utólag derült ki, hogy a liofilizált epret teljesen felesleges volt hozzátenni, mert anélkül is nagyon intenzíven epres volt, fincsi ez az aszalt cucc, máskor is veszek.



Eperkrémes praliné aszalt földieperrel

Hozzávalók egy 15 db-os szilikonformához:

a csokiburokhoz:
10 dkg magas kakaótartalmú étcsoki (nálam 70,4%-os Callebaut)

a töltelékhez:
6 dkg epres fehér csoki
0,6 dl tejszín
3-4 db aszalt földieper (mérettől függően)
1-2 teáskanálnyi liofilizált eper

A csokit temperáljuk és kitöltjük vele a formákat, majd betesszük a hűtőbe dermedni. Szükség esetén javításokat eszközlünk egy kis ecsettel, ha nem sikerültek volna tökéletesre.

A töltelékhez az epres fehércsokit leöntjük a felforrósított tejszínnel és kevergetjük, míg egészen fel nem oldódik. Belekeverjük az apróra vágott aszalt földiepret és a szintén felaprított liofilizált epret. Ez utóbbiból keveset félreteszünk a díszítéshez.
A csokiformákat megtöltjük a töltelékkel és visszatesszük a hűtőszekrénybe dermedni. Ha a töltelék megdermedt, a maradék csokit újra temperáljuk és lezárjuk a bonbonokat.

A tálban maradt kis csokimaradékot felolvasztjuk és a formából kiforgatott bonbonok tetejére pici ecset segítségével kis pöttyöket teszünk és belenyomjuk díszítésnek a maradék liofilizált eperdarabkákat.




5 megjegyzés:

  1. Gyönyörűen csillog a csoki! A krém intenzív színe nagyon tetszik. Biztosra veszem, hogy az íze is nagyon-nagyon epres! :)))

    VálaszTörlés
  2. Pixie!!! Van számodra valami: http://sucreriesandco.blogspot.com/2012/02/dijat-kaptam-hajnitol.html
    Puszi!!!

    VálaszTörlés
  3. bellissimi!! Cerco di tradurre la ricetta e provo a farli!
    baci baci

    VálaszTörlés
  4. Húúú, de nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails