2013. szeptember 28., szombat

Virágok a kiskertből



Egyik kedvenc blogom a Selectfood, melynek szerzője Alíz az egyik legkedvesebb és legtehetségesebb ember, akit ismerek. A blogírás kapcsán ismerkedtünk meg egymással, szinte az első blogolós napomtól kezdve nézegetem csodásabbnál csodásabb mediterrán receptjeit, azon belül is a különleges portugál ihletésű fogásokat. Alíz igazán elmélyült a gasztronómiában, mert az alapanyagokról és azok eredetéről is nagyon széles körű a tudása, így még hitelesebb minden, amit az ételekkel kapcsolatban ír. 

Amikor megbeszéltük a mi kis torta projektünket, épp egy nyári hazalátogatásra készültem a Bakony lábához, és mivel ő épp ott él, összehoztunk egy rapid randit. Nagy kár, hogy nem fényképeztem le, mi minden finomságot kaptam a tortáért cserébe, mert szerintem Alíz a komplett kiskertet és kamrapolcot elhozta nekem akkora ládikával érkezett. :) Volt ott házi, friss befőzésű zakuszka, paradicsom, kecskesajt, stb. Ez utóbbiból három félét is kaptam, mert Alíz most kísérletezik a saját készítésű kecskesajtokkal, a különböző oltási módszerekkel. Azóta szerintem már ebben is tovább fejlesztette a tudását, bár én már a zöldfűszeres változattól el voltam ájulva, úgyhogy hamarosan be kell valahogy szereznem majd egy újabb adagot. :)

A tortával kapcsolatban annyit tudok elmesélni, hogy drótos cukorvirág technikával próbáltam pár vágott virágot gyártmányozni, tudom, nem elég élethűek, nézzétek el, még gyakorolom a dolgot. Azért egy nap így is ráment, hogy elkészüljenek, nem is tudom, hogy lehet ezt üzemszerűen csinálni, annyira tipikus szöszölős kézimunka.
Belül fekete erdő torta lett volna, csak az augusztusi hőség miatt kicsit át kellett variálnom, nem mertem sima tejszínkrémet beletenni, nehogy összerogyjon burkolás után, így inkább egy fehér csokis tömörebb krémet készítettem hozzá.

Nézzétek meg Alíz blogját, ha eddig még nem tettétek volna, én személy szerint már azt várom, mikor nyit éttermet, tuti törzsvendég lennék! :)




8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett Pixie! :) Csak az az éles metszőolló fel ne sértse a szájukat evés közben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dóri! :) Jó is, hogy mondod, a metszőollóról elfelejtettem szót ejteni, de remélem látszik azért, hogy marcipánból van. :)

      Törlés
  2. Az ötlet és a kivitelezés is szuper :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de drága vagy Pixie! Csak úgy irulok-pirulok itt a monitor előtt. Nekem pedig Te vagy a legkedvencebb és legtehetsésesebb tortasütőm, amig vártam már, hogy legyen egy alkalom, amikor tortán gondolkozhatunk együtt, és süss nekem egyet. Külsőre és belsőre is éppen olyan lett, mint amilyennek szerettem volna, hogy legyen. A virágaidnak mindenki a csodájára járt, igazi mestermű.
    Az első bazsarózsádat itt is nagyon köszönöm, mindig eszembe jutsz róla.

    Úgy örülök, hogy ízlettek a kóstolók! :D
    A sajkészítő tudásomat igyekszem fejleszteni a sajtkészítő tanfolyamon, mostanában ezért is jelentkezem ritkábban a blogon. Hamarosan mutatok majd képeket a hétvégémről. ;)

    :*

    VálaszTörlés
  4. Sziasziaaaa! Nagyon izgalmasan hangzik, alig várom, hogy láthassam! :))) Aztán vigyázz, mert a végén még egy egész kecskenyájat kell beszerezned, hogy el tudd látni a megrendelőket! ;) Örülök, hogy örömöt szerezhettem, remélem lesz még rá alkalom. :*

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails