Ez is a gyorsan összerittyentett receptek közé tartozik, semmi extra hozzávalót nem igényel és ízlés szerint tálalható.
Én most kicsi sütőformákat használtam fel, amik többnyire páratlanul tengődnek a szekrényben, de akár muffintepsiben vagy kuglófformában is kisüthető a tészta.
Egyszerű csokis kevert tésztát készítettem, mint az Omlós koszorúnál, csak most 5 dkg darált dióval egészült ki a keverék. Hozzá könnyű tejszínes gesztenyemousse-t tálaltam, melyet fagyiskanállal szaggattam a tetejére.
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás
15 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 púpos evőkanál jófajta kakaópor
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 púpos evőkanál jófajta kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg darált dió
Az egész tojást robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos keverékhez dolgozzuk. A vajat felolvasztjuk és szintén hozzákeverjük a masszához. A darált diót lazán beleforgatjuk a masszába. Vajazott, lisztezett formákba töltjük, és előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A gesztenyemousse-hoz:
1 csomag gesztenyemassza
3 dl tejszín
1 evőkanál barnarum
fél csomag zselatin fix
1-2 evőkanál porcukor
A gesztenyemasszát lereszeljük és kikeverjük a rummal és a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, majd körülbelül egyharmadát a gesztenyemasszához keverjük, robotgéppel simára dolgozzuk. A maradék tejszínhabhoz hozzáadjuk a zselatin fixet és egy kicsit még tovább habosítjuk. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a tejszínt, majd a hűtőbe tesszük. A kihűlt süteményekre meleg fagyiskanállal vagy evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle.
Pixie!
VálaszTörlésNagyon gusztusos sütike lett, nyamiiii.
És milyen szép a fotód is.
Valóban nagyon guszta! Gesztenyét imádom, a csokit is (de ez már kötudott), szóval ide vele! :)
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon guszta kis tortácska. Bár én nem szeretem a gesztenyét^^
VálaszTörlésPixie!
VálaszTörlésegyre profibbak a fotóid!!! megyek hozzád (ezért is) tanulni! :)
nem szeretem a gesztenyét, de ebben a formában akár meg is kóstolnám, olyan gusztán tálaltad!
Köszi Juci! Hát nekem annyira nem tetszik a fotó, de örülök, ha neked igen. :)
VálaszTörlésKöszi Ami! Küldeném is, ha tudnám... Igazán közelebb költözhetnétek. :)))
Araniel! Kricky! Hogyhogy nem szeretitek a gesztenyét? Hát ilyen is van?! Akkor készítsétek el babból, állítólag gyakran azzal helyettesítik úgyis. :DDD (böeeee...)
Azért köszike! :)
Ha babbal készíteném, az csakis japán édes bab(azuki) lenne, azt imádom :D
VálaszTörlésA sült gesztenyét azt még megeszem, de a gesztenyepürét nem komálom^^