Nekem is hihetetlen szinte, de már a harmadik szülinapját ünnepli a blog.
Úgy elröppent az idő ... felnőnek a gyerekek... hüpp.... :)
Mostanság kicsit kevesebbet mozgolódtam, az igaz, de muszáj volt utolérnem magam minden fronton, ami korántsem érzem úgy, hogy megtörtént volna, hisz még csak most jön a karácsonyi készülődés. Mielőtt belecsapnék a lecsóba, azért még hoztam Nektek egy aktuális blogszülinapi jépatojtát. :)
Bírom még tovább is variálni, konkrétan aszalt fügét csempésztem a répa mellé, amiért utólag megveregettem a vállamat. Tuti, hogy amikor lehet, teszek most már bele, ugyanis a füge magos része nagyon kellemesen roppanóssá vált a sütés alatt, és az íze pedig igazán pikánssá tette az összhatást. Mivel a répatorta alapvetően egy töltelék nélküli sütemény, mindig jól kiegészíti egy kis krém a tetején, aminek én most egy citromos-fehércsokis mázt készítettem. Durvára vágott pörkölt dió segíti még a ropogósságát a tetején, plusz egy kis aranyra színezett cukorral szórtam meg az ünnepélyesebb hatás kedvéért. :) A legjobb, ha az egész diót előre megpörköljük kicsit, utána daráljuk le a sütibe szánt részt, úgy még finomabb!
Mielőtt megosztanám veletek a receptet, még el kell mesélnem, hogy a blog kapott egy ajándékot még a szülinapjára.
Tegnap megjelent a Vidék Íze magazin legfrissebb, decemberi száma, melyben én is kaptam két oldalt, ahol engem és három receptemet mutat be röviden, de velősen. :) Csak azért írom, hogy röviden, mert sajnos olyan komplikált recepteket adtam, hogy nem fért be a teljes szöveg a két oldalba, így az ott szereplő Mogyorós süteményhez járó mazsolalekvár és a Baked Alaskához (sült fagyi) járó csokifagyi és ribizliöntet receptjét majd itt a blogban olvashatjátok .
Ezúton is köszönöm a lehetőséget, és, hogy szemet vetettek rám és a blogomra! :) Az újságban egyébként jó kis adventi recepteket és karácsonyi ajándékötleteket is találtok.
Jöjjék hát a recept!
Répatorta szárított fügével és citromos-fehércsokis mázzal
Hozzávalók egy 18 cm-es átmérőjű formához:
3 tojás
13 dkg barna nádcukor
150 ml olaj
15 dkg reszelt sárgarépa
15 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
1 csipet só
5 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott szárított füge
A mázhoz:
5 dkg fehér csoki
3 ml tejszín
1-2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál lecsepegtetett tejföl, vagy krémsajt
+
durvára vágott dió a tetejére
A tojásokat elektromos habverővel habosra keverjük a nádcukorral. Hozzákeverjük az olajat, majd simára dolgozzuk az összekevert szárazanyagokkal. Beleforgatjuk a diót és az apróra vágott fügét.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A mázhoz felforrósítjuk a tejszínt és a csokira öntjük, kevergetjük, míg fel nem olvad. Langyosra hűtjük, hozzákeverjük a citromlevet, majd apránként a lecsepegtetett tejfölt. A kihűlt répatorta tetejére simítjuk és megszórjuk enyhén megpörkölt apróra vágott dióval.
Boldog blogszülinapot Neked és sok-sok kitartást a továbbiakhoz! :)
VálaszTörlésAz új répatortád szuperül hangzik, én tuti kipróbálom!
Boldog blogszülinapot kívánok, és gratula a megjelent receptekhez is. Guszta ez a jépatojta is:)
VálaszTörlésImádom a répatortát, van egy bevált receptem, de szeretek mindig újat is kipróbálni ezt tutti, hogy kifogom :))). Köszi, hogy megosztottad! A Vidék Íze magazint mostanában meg szoktam venni, nekem tetszik és igazán örülök, hogy a Te blogod, és receptjeid is benne vannak, gratulálok :)!
VálaszTörlésDrága Pixie barátosném!
VálaszTörlésEmlékszem amikor közel 3 éve ráakadtam a blgodra és ámulattal néztem a számomra szinte elérhetetlennek tűnő csodáidat. Rajongtam értük, minden napos programommá vált blogod olvasása, élveztem a letisztult , precíz stílusodat.
Mára elmondhatom, hogy Te és a 3 éves blogod életem aktív és meghatározó részévé vált, és nagyon-nagyon hiányozna ha elveszíteném.
Köszönöm, hogy vagy nekem....mint blogger, mint EMBER! -bocsánat ha csöpögőssé váltam cseppet, de néha talán szabad azt is:)
A Vidék Ízét megvettem...és csak gratulálni tudok, hogy egy ilyen színvonalas lap részese lettél most már örök időkre........majd nagyi korodban lesz mivel dicsekedned:)))
Boldog 3. blogszülinapot Jépatojta pedig van!!!!
Hát gratulálok! :)) Mind az "éltes" korhoz a blogon, mind a médiaszerepléshez! Nem semmi! Kívánom, hogy végre felfedezzenek Téged, varázslatos személyiségedet, zseniális tehetségedet, határtalan kreativitásodat! A legjobbak közt a helyed, azaz igazából az én szememben a topon vagy! :)
VálaszTörlésKedves Pixi! Boldog blogszülinapot és további sikeres blogolást kívánok!
VálaszTörlésA "jépatojtád" jól néz, szívesen megkóstolnám!
Kedves Pixi! Boldog blogszülinapot kívánok és további sikeres blogolást!
VálaszTörlésA Torta jól néz ki, biztos finom, mi is nagyon szeretjük a répatortát.
Gratulálok drága Pixie! Bár egy ideje nem jön a "céges" Vidék íze :)), de semmiképp nem fogom elmulasztani... kivi vagyok. :) A répatorta recept is klafa, hisz ne feledd: jepatojta márpedig van!
VálaszTörlésDrága Pixie nagyon boldog blogszülinapot!!!
VálaszTörlésGratulálok az interjúhoz, azért ez nem semmi! :-)))
Boldog blogszulinapot kívanok, gratulalok a megjelent receptekhez is !!!
VálaszTörlésHeppi börzdééj túúú júúúúú! :) Tényleg repül az idő... Szinte hihetetlen! Most ünnepelted az elsőt, még tisztán emlékszem! Az újságban való szerepléshez pedig nagy gratula! Anyukámmal meg fogom vetetni és ha otthon leszek, megnézlek! :) Puszillak!
VálaszTörlésBoldog blogszületésnapot! Köszönjük a receptet! Gratulálok az újságban megjelent receptekhez is! Hajrá és csak így tovább!
VálaszTörlésItt is kívánok Nagyon boldog születésnapot és gratulálok! Mind a bloghoz, a csodálatos tortáidhoz és az újság szereplésedért is! Csak így tovább! Puszi! ;-)
VálaszTörlésDrága Pixie!
VálaszTörlésMég nagyon-nagyon sok boldog blogszülinapot kívánok már csak a saját, jól megfontolt érdekünkben is, hiszen mindig öröm benézni hozzád! Gratulálok az újsághoz is, a répatorta pedig csúúúcs!
Csak így tovább!
K
Megkésve, de utólag is nagyon boldog blogszülinapot, még legalább ennyit neked - és nekünk is belőle :)
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm Mindannyiótoknak! Olyan aranyosak vagytok, hogy egészen meghatódtam! Millió puszi Nektek! Remélem velem maradtok! :)))
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot kívánok! Gyönyörű a tortád, és láttam a Vidék ízében a szépséges receptjeidet! :) gratulálok!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :)
Törlés