2010. május 22., szombat

Zongora torta



Előre is elnézést kérek azoktól, akik egy zongora külsejű tortát keresve keveredtek hozzám, ugyanis ez a torta a belső keresztmetszetének mintázatáról kapta a nevét.
Nekem ezt sajnos nem sikerült tökéletesen elérni, csak némileg imitálni. :(

A recepttel már lassan fél éve szemezgetek, de nem volt kinek megsütni ezidáig, ezért most úgy döntöttem, hogy a saját szülinapomra fogom megsütni. :)

A receptet innen vettem, ahol szintén vették valahonnan, de itt volt igazán szép a kép hozzá, nem is beszélve a többi gyönyörű süteményről. Bevallom csak és kizárólag a kinézete miatt szemeltem ki, azonban a recept jelentős átalakításon esett át, mivel kisebb tortaformában készült és nem igazán szeretem a vajas krémeket, amit írnak hozzá. A receptben ráadásul gyanúsan nem stimmeltek az arányok, de a változtatások mellett sem sikerült tökéletes eredményt elérni. Például folyós lett a fehér krém, ami átmosódott a sötétre, ráadásul a tészta mennyisége még így is kevés volt, hogy kisebb volt a formám. Mindezekre tekintettel úgy döntöttem, hogy a külsejét turbózom fel egy kicsit, hátha az extra csoki alkalmazásával javítok valamit az élvezetén. :)


A tetején fehércsoki, étcsoki és a kettő keverékéből létrehozott harmadik színárnyalat található spatulával rusztikusra kutyulva.
Úgy döntöttem, hogy csak a technika tökéletesítése kedvéért ezt a süteményt újra el fogom készíteni, de az ízlésemnek jobban megfelelő ízesítéssel és formában, amit majd Veletek, olvasóimmal is megosztok.
Azt hiszem azért így is el fog fogyni... ;)




25 megjegyzés:

  1. Szerintem tökéletes:)Boldog születésnapot!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsi! Ettem az egészségedre is! :)

    Köszi Edó! Nagyon kedves vagy! :)

    Köszi Dia Neked is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép!! Boldog születésnapot!

    VálaszTörlés
  4. Boldog szülinapot !

    Ismered a reklámot a ronda de finomról? Semmi baja enneka tortának, azóta gondolom morzsa sincs belőle!

    VálaszTörlés
  5. Boldog szülinapot neked!
    A torta gyönyörű!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Gondaanyu!
    Köszönöm Macus!
    Igazán aranyosak vagytok. :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem gyönyörűséges lett! :)
    Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Neked én is, ha picit késve is... - de sajnos hozzád sem tudok otthonról kommentet írni... :((

    VálaszTörlés
  8. Köszi szépen Felhőlány, aranyos vagy! :)
    Nekem is volt ilyen gondom, próbáld meg egy másik böngészővel (pl. Opera? )!

    VálaszTörlés
  9. Lemaradtam, mint a déli busz - levelezünk, meg minden, aztán most tudom csak meg hogy a kisasszonynak, akarommondani asszonykának születésnapja volt?!! :)
    Isten éltessen! ÉS még sok sok szép születésnapot!
    Egy virtuális virágot küldök Neked: ---%--%-@

    Nekem tetszik a torta is, csoki csoki hátán, jöhetne már is! :)

    VálaszTörlés
  10. Köszipuszi! :) Szép a virág! :)
    Már egy kicsit megbántam, hogy beleírtam a szövegbe, mert ilyenformán nem szeretem magamat ünnepeltetni, de azért nagyon jól esik, hogy mindenki ilyen aranyosan megköszöntött. :)))

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörűek a tortáid, gratulálok üdv. Jutka!

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen Jutka! Kedves tőled. :)

    VálaszTörlés
  13. Isten éltessen, boldog születésnapot! :)
    És soha rosszabb tortád ne legyen :) A képek alapján nagyon szép és finom lett.

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm szépen Graffyka! :) Majd az átalakított receptet leírom, az finom lesz, de ezzel itt voltak fenntartásaim. Azért csak legyűrtük... ;)

    VálaszTörlés
  15. Szia!

    Ennek a tortának a receptjét feltetted már? Érdekelne, mert nagyon guszta hmm.. :)

    VálaszTörlés
  16. Szia Moreta! Jó, hogy eszembe juttattad, mert az eredeti recept nekem nem igazán jött be, és itt a posztban megígértem, hogy kreálok rá egy sajátot. Egyébként az eredetit belinkeltem, ha nem győzöl rám várni ott megtalálod. Sietek megcsinálni és ígérem kiteszem, ha megvagyok. Majd figyuzgassál néha! :)

    VálaszTörlés
  17. Igen, néztem az eredetit, de én se rajongok a vajas krémekért stb, tehát megvárom az átalakítottadat, ráérek teljesen. :) Oké! :)

    VálaszTörlés
  18. Látom, te is megjártad... Én is megsütöttem, ugyaninnen, hááát, nem volt egy ízorgia. Nekem is folyott a fehér krém.
    Egyébként szerintem az oldal maga jó, a Dobos tortát például csak onnan sütöm azóta.

    VálaszTörlés
  19. Kedves Kri! De jó, hogy mondod! Akkor megnyugodtam, hogy nem az én képességeimmel és ízlelőbimbóimmal van a probléma. :) Én azóta mást nem is mertem onnan kipróbálni, de így, hogy írtad, lehet, hogy még visszanézek. Köszi! :)

    VálaszTörlés
  20. Szia! Nagyon jól néz ki a torta! leírnád nekem a receptet? :)

    VálaszTörlés
  21. Kedves Bianka!
    Ott van a szövegben belinkelve a recept, de bemásolom ide is, hogy én anno (2010-ben) honnét vettem: http://palachinkablog.com/piano-cake/
    Írom is fent, ha megnézed, hogy nem valami jó a recept, érdemesebb stabilabb csoki- és vaníliakrémmel próbálkozni inkább.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails