2011. július 8., péntek

Egy kisebb csokor torta


Most egy darabig nem lesz internet elérhetőségem, ezért egyszerre több tortát hagyok itt nézgelődésre, hogy addig se szenvedjen hiányt a nézőközönség, aki ide látogat. :)
Készült egy pár torta, amikről túl sok mindent nem tudtam volna mesélni, hogy olvasgatni való is legyen, ráadásul ezek nem számítanak olyan egyedi kreációnak, mivel konkrét kívánság, vagy fotó alapján készültek, azért mégis megmutatom, hogy látható legyen, ilyen is van a repertoáromban. :)

Rögtön elsőként egy kedves barátnőm kisfiának első szülinapi tortáját mutatom meg. Sokat tanakodtam, hogy külön posztot szánjak-e neki, de sajnos csak azt tudom róla elmesélni, hogy a Kisvakond és barátocskái vannak rajta. :) Nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, mert úgy terveztem, hogy olyan szépen kipingálom, mint ahogy a rajzfilmben szerepel, kis akvarellszerű festéssel, de az ételfestékem sajnos nem engedelmeskedett a tervnek, elmászott mindenfelé, így kénytelen voltam jócskán leegyszerűsíteni. Isten éltesse Petyánkat még sokáig! :)



Ez itt egy kis kertecske. :) Hároméves kislány szülinapjára készítettem, aki igazi zöld-gyerek. Már nem úgy értem, hogy hippipalánta. :D Egész napját a kertben töltené, ha tehetné, nézegeti a veteményest, meg a bogárkákat, úgyhogy most aztán végre meg is ehette őket. Katica, krumplibogár és bodobács került rá, természetesen nem méretarányosan.




Azt hiszem sokan ismerik a Madagaszkár rajzfilm kommandós pingvinjeit. Itt laposan kerültek erre a tortára, mert sajnos nem volt már időm figurákat gyurmázni hozzá. Azért próbáltam feldobni kicsit azzal, hogy domborúak voltak, talán picit érdekesebb, mintha festve lenne, vagy ilyesmi. 9 éves nagyfiúnak készült. :)




Orvosi köpeny-részlet, mint látszik. Ebből ezer féle található a neten, semmi extra, de azért nem könnyű szépen megcsinálni. A névjegytáblát kénytelen voltam most kisatírozni, hogy ne látszódjon az ünnepelt neve. :) Készült még hozzá szike, meg csíptetős olló (vagy minek hívják), de végül úgy döntöttünk Zsuzsival, hogy ne kerüljön a tortára, mert elrontotta volna az összhatást. Különben is, hogy nézne ki egy doki, ha ezeket a nyakába pakolná, nemigaz?! :D




Csináltam egy Tom és Jerry reprodukciót is, ilyen már volt a blogon, ebbe szeretett bele egy kedves ismerősöm kisfia. Olyan kis drága, mert tavaly is én készítettem a szülinapi tortáját, és azóta tervezgeti, hogy milyet kérjen az idén. :) Annyit változtattam az eredetihez képest, hogy rágraffitiztem a falra a nevét, meg házszámként, hogy most lett 7 éves.



Végül, de nem utolsó sorban ez a kis pingvines torta is látható volt itt a blogon már egyszer, de az ünnepelt 5 éves kis Hanna kérésére került rá egy jegesmedve is, aki az apukáját szimbolizálja, az ölébe ülő kis pingvin pedig ő maga lenne. :) Annyira aranyos, hogy így imádja az apukáját! Az én ötletem az volt hozzá, hogy legyen akkor már olyan a sapkájuk, mint amit valójában hordanak, ezért kerültek a kis sityakok a fejükre. Hanna az előbb bemutatott kis Gergő testvérkéje, közel esik egymáshoz a szülinapjuk, mégis megérdemelnek két külön tortát, mert nagyon jó gyerekek. :) Sok puszit küldök nekik!



Hamarosan jövök egy újabb csokor kis tortával, addig nézelődjetek az itt oldalt található fényképekre kattintva a webalbumaimban, ahol olyan sütiket, tortákat is láthattok, amik nem kerültek fel ide a blogba! Jó időt, szép nyarat Mindenkinek!


15 megjegyzés:

  1. Egyszerűen csodásak! Arany kezed van:-))

    VálaszTörlés
  2. Juuuuu, mennyi csodaszép torta!!! Nagyon jó volt itt csemegézni Nálad (már megint). Annyi imádom, hogy ennyire precízen, pontosan, gyönyörűen kidolgozod a tortáidat! Remélem egyszer majd én is eljutok idáig.

    VálaszTörlés
  3. Szépségesek! :)) A kedvencem a kisvakondos, pedig a mesét nem bírom, de így tortaként nagyon aranyos. :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek. Most megint lesz mit mutatni Vikinek, ha tortákat akar nézegetni...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó pihenést kívánok neked (remélem azért nem leszel net közelben :). Mindig rengeteg extra örömet okozol a gyerekeknek a gyönyörű tortáiddal a szülinapjukon. Úgy várják és olyan izgalommal válogatják, mint az ajándékokat, amikre vágynak. Az oviban/iskolában pedig rendkívül büszkék rá, amikor minden gyerkőc azt szeretné tudni, hogy hol lehet ilyen klassz tortát kapni. Nagyon szép nyarat kívánok neked, sok puszi.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek a torták,a kisvakondos díszítése nekem így is nagyon tetszett!!!!a sztetoszkóp is nagyon jó lett!Nekem is feltűnt a szép kidolgozottság!!!!Várom a következőket!!!!

    VálaszTörlés
  7. Csudajó mindegyik, Kisvakondos a kedvencem! Ejj mit nem adnék érte, ha már én is ilyen szép tortákat tudnék készíteni! :))

    VálaszTörlés
  8. A kedvenc tortakészítőmnek egy kis apróság nálam: http://katucikonyha.blogspot.com/2011/07/dij-mesitol.html

    VálaszTörlés
  9. Nem értem hogy történhet ez folyamatosan, de rendszerint eltűnik a saját hozzászólásom a bejegyzésekhez. :( Ne haragudjatok és mégegyszer nagyon köszönöm ezúton is a sok dícséretet Mindannyiótoknak!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails