2011. szeptember 6., kedd

Almafás meglepitorta




Nem futott még le az esküvőszezon, és ezt az is jelzi, hogy meglepitortát kértek tőlem egy lakodalomba. :)

Tesókám baráti köréből érkezett a felkérés, csak sajnos pont az ifjú párt nem ismertem személyesen. Pár információt és fényképet azért kaptam róluk, így próbáltam kicsit elképzelni az egyéniségüket, hogy passzoljon hozzájuk a torta. Ez így mindig nehéz, nem is tudtam sikerült-e a feladatot teljesíteni, de a visszajelzés alapján nagy sikere volt, különösen a vőlegény derült nagyokat a saját karikatúráján. :)

Az almafás motívum már a készítés előtti utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy milyen jól szimbolizálná a termékenységet, amit ugye ilyenkor kívánni szoktak, ráadásul ad egy kis természetes bájt a tortának. Mivel nagy természetkedvelő és utazgatós párocska, úgy éreztem passzolna is hozzájuk. Menet közben még kitaláltam, hogy kicsit akkor már olyan népmesei stílusban díszítem tovább, ezért raktam a levélkéket ilyen elrendezésben az aljára, ám miután a figurák elég karakteresek lettek, nem akartam már túldíszíteni, ezért az oldalát fehéren hagytam.

Ízében az volt a kérés, hogy legyen valami különleges benne, mert nagyon szeretik a távoli vidékek érdekes fűszerezésű ételeit, viszont jól eltartható legyen, mert egy nappal előtte már messzire szállították. Így végül tonkababbal fűszerezett csokikrémet választottam hozzá.

Külsőleg ismét házi fondanttal burkoltam, a figurákat pedig marcipánból készítettem. Az almafa belsejébe szerkesztettem egy vastag szívószálat, hogy jó stabilan bele tudjam szúrni a tortába, gondoltam, azt úgyse akarja majd senki megenni, jó lesz emlékbe, de tévedtem, mert állítólag az almákat lelopkodta róla a násznép. :)

Isten éltesse az ifjú párt!


18 megjegyzés:

  1. csodaszép ez a torta! meg az ötlet is tényleg nagyon passzoló egy esküvőre :)

    VálaszTörlés
  2. Hihetetlenül jó figurákat készítesz, imádom őket. Az íze is nagyon jó lehet, én is hétvégére készítettem, a piskótába és a krémbe is került tonkabab, zseniális!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cuki ez a torta, és még szívecske is van a fán...
    Nagyon édes, és ötletes is! Bár nem szokványos esküvői torta, de pont ezért jó! A szokványos esküvői tortákat úgysem jegyzi meg senki.
    Úgyhogy ismét csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, ahogy kidolgozod a figurákat! Még az almafa törzsébe is van karcolva egy szívecske :) Biztos finom volt, ez a tonkabab jól hangzik :)

    VálaszTörlés
  5. Az ötlet is, a kivitelezés is remek!

    VálaszTörlés
  6. Szuper! Ízléses és a figurák gyönyörűek. :)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon visszafogott és természetes. Gyönyörű lett! :)

    VálaszTörlés
  8. Szenzációs lett! Annyira szép és letisztult az ízlésed, messziről látni a tortáidon, hogy 'by Pixie'!!!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon egyedi és nagyon kedves torta!!! Milyen aprólékosan figyeltél a részletekre...! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  10. Ahogy Mummy is írta, tipikus Pixie torta. :) Nagyon stílusos és egyedi lett.

    VálaszTörlés
  11. Csoda jó lett, annyira jellegzetes minden amit csinálsz....... nagyon bírom !

    VálaszTörlés
  12. Csatlakoznék a sorba, tényleg igazi Pixie ez a torta, messziről kiabál már! Nagyon tetszik ismét. A figurák, a fa és a mintázata, a szivecske. Imádom. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  13. Köszi Bianka!

    Köszi Ami, aranyos vagy! :)

    Anazar, köszike! :)))

    Kata! Én is nagyon szeretem, főleg krémekben hozza ki jól az ízét úgy tapasztaltam. :)

    Köszi Anna! :) Igazából nem esküvői torta, csak ajándékba vitték. Azért remélem nem vonta el a figyelmet az igazi menyasszonyi tortáról. :)

    Tejszínhab, köszi Neked is! Jó, hogy észrevetted a szivecskét. :)

    Köszönöm Marisz!

    Köszi szépen Petra!

    Dia, köszi, ari vagy! :)

    Nagyon kedves tőled Mummy, köszönöm szépen! :)

    Köszi Szilvi! Igyekszem, hogy egyedi legyen, ezért már próbálok nem nézegetni tortafotókat, nehogy azt gondoljam valamiről utólag, hogy én találtam ki. :)))

    Audrey, nagyon szépen köszi! :) Azt még nem tudom milyen a Pixie-torta, de örülök nagyon, ha Ti már láttok benne valami olyanfélét. :D

    Köszönöm szépen Józsi, ez nagyon jól esik egy profitól! És persze megtisztelő is egyben! :)

    Eszter, köszike Neked is! Aranyos vagy!

    VálaszTörlés
  14. Nagyon tetszik, hogy a tortáidnál mindig mindenben van valami többlet, ami elgondolkodtat engem. Ebben a tortában is annyi beszédes részlet van! Annyira romantikus, bensőséges hangulata van, szinte egy egész történet elevenedik meg! A kivitelezés pedig szokás szerint tökéletes!

    VálaszTörlés
  15. Gabi! Te olyan szépeket írsz nekem mindig, hogy még a végén megvádolnak, hogy fizetett kommentelőt alkalmazok! :))) Nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  16. Szia! Mindig gyönyörködök a tortáidban! Csodaszépek! Nézz be hozzám, egy kis meglepetés vár :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails