2012. augusztus 14., kedd

Mazsola és a piknik



... lehetne a címe a következő résznek. :)
Bálint Ágnes idén lenne 90 éves. Felfoghatom akár egy tisztelgésül is őelőtte, mivel többek között az ő meséin nőttem fel én is, és, ha rajtam múlik, az én gyerekeim is azokon fognak. Mazsola az egyik kedvencem volt, gondolom sokan vannak így ezzel rajtam kívül.

Tortát készíteni most nem tudtam a pici lánynak még május végén, akinek a szülinapjára kerültek ezek a kis figurák, de azt bevállaltam, hogy a kis csoportot elkészítem. Varjú bácsi sajnos már nem fért bele az időmbe, de azt hiszem, a takarón se jutott volna neki hely.
Úgy gondoltam, hogy összehangolt környezet nélkül a figurák önmagukban kicsit bután néztek volna ki csak úgy rápakolva egy olyan tortára, amiről azt se tudom még, hogy milyen lesz, ezért gondoltam kis életképbe rendezem őket. Így került Manócska, Mazsola és Tádé piknikezni egy kockás takaróra.

A figurák marcipánból voltak, a takarót tragantból készítettem.  Túl aprólékosan nem sikerült kidolgozni őket, miután az egész kis takaró csak 10x10 cm-es darabka volt. Manócskát pedig egy kissé összecsaptam, ugyanis a fiacskám elcsórta az első változat fejét, így a második már időhiány miatt nem lett valami tökéletes. Azért a kis ünnepelt így is értékelte és hamar elpusztította a kis társaságot. :)
Utólag kaptam azért egy kis fotót, hogy milyen volt a cukrászdai tortán a csapat...


7 megjegyzés:

  1. Szó szerint ennivalóak lettek :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, Istenem! :D Talán nem lepődsz meg, ha azt mondom, hogy Mazsola mindig felbőszített, és hogy Tádé máléságát meg sosem értettem. Viszont Manó végtelen türelme és derűje lenyűgözött! Őmiatta néztem újra és újra. :) A figuráid pedig tökéletesek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tudod mit? Mióta van egy dackorszakba került gyerekem, megértem Mazsolát is! :))

      Törlés
    2. Hihi, Dina, egyetértünk.:)))
      Pixi! Szuperek a figurák. (mint mindig)

      Törlés
  3. De jó, de jó!! Nagy Mazsola rajongó voltam, ahem, vagyok ;-)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails