2012. szeptember 21., péntek

Madárkás esküvői torta



Szeptember elején készült ez az esküvői torta, még jócskán benne a kánikulában.
Sajnos a kis kóstoló sütikéket elfelejtettem lefényképezni, pedig ehhez is készítettem, hogy minden klappoljon a nagy napon. 
Andi, a menyasszony, nagyon lelkesen szervezte az előkészületeket, szerette volna, hogy minden igazán egyedi és stílusos legyen az esküvőjén, remélem ehhez a tortával is sikerült némiképp hozzájárulnom.

Az esküvői meghívókat és a torta látványtervét a pár kedves régi barátja, Kelemen Ágnes grafikus és illusztrátor készítette, az ő szépséges indás-madaras mintáját kellett nekem valahogy tortába önteni.
Az esküvőre készített meghívókat, ültetőkártyákat és menükártyát megnézhetitek Ágnes blogján, ahol érdemes hosszasabban is elidőzni, ugyanis könyvillusztrációi és egyéb grafikai munkái is csodálatosak! Bevallom, én már az egész blogot végigböngésztem azóta... :)

De most beszéljünk a tortáról!
Én ezt a látványtervet kaptam az alkotáshoz:


Azt már az elején láttam, hogy néhány részletet praktikus okokból meg kell rajta változtatni, de igyekeztem azért, hogy az összkép lehetőleg ne térjen el túlságosan az elképzeléstől. A díszítő gyöngysorokból le kellett csippenteni néhányat, például lent, az alátéten nem lett volna jó, ha meghagyom, mert az lett volna az első, amit a torta mozgatásakor összelapítanak a szorgos kezek.
Időközben a méret is változott, mert eredetileg 40 szeletes lett volna, aztán kiderült, hogy mégiscsak jobb, ha van legalább 45, nehogy ne legyen elég. Így a torta arányai is megváltoztak, és miután az alátét már megvolt, a felső szint átmérőjét kellett kicsit megnövelnem.

A festéssel megintcsak meggyűlt a bajom, mert úgy jártam, hogy az utolsó idei kánikulai napok egyike pont a tortasütés napjára esett, így hát a múltkori Zsolnay mintás tortához hasonlóan most is sikeresen szétfutott a festék, ezért a folyékonyat porfestékkel megkötve kellett utólag javítgatnom. Emiatt rendkívül dühös voltam, mert ez lett volna ugye a lényege az egésznek, hogy szép legyen a festés, tudom, hogy ezek a hibák az összhatáson nem sokat rontanak, de nekem mégis szúrják a szememet sajnos. :(
Andival úgy beszéltük meg, hogy legyen egy kis dísz a tetején, hogy a gyöngyök hiányát ellensúlyozzuk és ne legyen annyira üres, erre találtam ki ezt a kis fészket a madárkákkal, így valami emlékbe eltehető kis dolog is került a tortára.

Belbecsét tekintve az alsó szint belga csokis csokikrémes, a második pedig málnás-joghurtos volt, a szokásos fondantbevonattal. El is fogyott az utolsó szeletig! :)

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, ahogy megszoktuk :) Még hogy a festéssel bajok vannak! Én egy egyenes vonalat nem bírnék húzni, nemhogy madárkákat rajzolni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Na jó, hát mindig van mihez viszonyítani, én például mindig ahhoz viszonyítok, hogy milyen lehetett volna. :)

      Törlés
  2. A festés pazar, semmi hiba! Az összkép gyönyörű, csak a képeket nézegetve pont azon morfondíroztam, hogy ennyire más színeket ad, ha más fényben fotózol? :D Aztán leestek az apró különbségek, és persze olvastam is. :) Precíz, gyönyörű munka! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dina! Sajnos nálam a fények adottak, mert mindig délelőtt természetes fényben szoktam, de ugye a kinti fényviszonyokon és a háttér színén sok múlik, túl sokat nem tudok vele trükközni, meg nem is értek hozzá.

      Törlés
  3. Elegáns, ünnepélyes, nagyon szép!

    VálaszTörlés
  4. Szép, letisztult munka - mint mindig! Illik Hozzád!

    VálaszTörlés
  5. Sokkal szebben megvarázsoltad, mint a látványterv, ott túl sok a gyöngy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, ezt nehéz elképzelni annak, aki nem csinálja ezt konkrétan, de csak praktikus okokból tényleg nagyon keveset kellett változtatni rajta. Azért köszi! :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails