2010. november 11., csütörtök

Motoros torta 3.



Ahogy már ITT is beharangoztam, mutatok egy újabb motoros tortát, ami szintén babának készült.

Ez most egy chopper akar lenni (de lehet, hogy inkább Babettának kéne hívni :))) és nagyon megküzdöttem vele, azt el kell mondanom. Nagyon leegyszerűsített változat, ezért csak nagy vonalakban hasonlít az ilyen típusu járgányokra. Azt hiszem kemény is lett volna figura formájában legyártani, még fektetve csak-csak. A legnagyobb problémát az okozta, hogy megálljon a tortán anélkül, hogy neki kelljen támasztanom valaminek, illetve, hogy ne essen össze a vázszerkezet, ezért az elülső kereket tartó vázat keményre ki kellett szárítanom. Ez most csak azért nem gond, mert amúgy is el akarták a szülők tenni emlékbe, úgyhogy akár gyurmából is csinálhattam volna az egészet. :D A biztonság kedvéért egy kis spagetti is segített a támasztásban, valamint a kereknél fondantból gyúrt ékek tartották, hogy ne legyen túl feltűnő.

A babóca 1 éves szülinapjára készült és az volt barátnőm kérése, hogy ne fondantbevonatos legyen, hanem valami csokis, így végül csokiganache-al vontam be, aminek az a hátránya, hogy nem lehet annyira szépen elsimítani, ezért mondhatni elég rusztikus a felülete, viszont legalább tapadt rá a felirat.

A talapzat szintén piskóta, kis ganache-al bekenve és fondanttal bevonva. Az élénk színek mellett még annyival "babásítottam", hogy a tortácska alján körben futó kis golyókba babás témájú kis pecsételő készlettel nyomdáztam mintákat.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz kis torta! :)
    És milyen szépen kidolgoztad, imádom megfigyelni a részleteket a tortáidon! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, nem, tényleg chopper. És mint mindig, ez is iszonyat jó :) Nagyon tetszik ez a sok szín, tényleg gyereknek való :)
    Na meg ez a részletgazdag díszítés...Alul a kék kis "kavicsokat" valamilyen nyomóval csinálod?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép és nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Nagyon ügyes vagy gyönyörűek a tortáid!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Ami! Puszi! :)

    Köszike, Araniel eked is! Hát igen, ez volt a neheze, hogy lehet egy motoros tortát olyanra megcsinálni, hogy egy egyéves gyerek is értékelje. :) A kis "kavicsokat" úgy csináltam, hogy golyókat formáztam, majd ilyen babanyomdával nyomtam bele a mintát. Papírboltban vettem. :)

    Köszi szépen Ottis! :))

    Szia Ditta! Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon vagány!!!!:O:O:O
    És a torta alján a "díszítősor"!!!:)
    És az a moci!:D
    Nagyon ügyes vagy!!!:)
    Pont ma 1 éves az én öcsém fia is....:)
    DE nem tőlem kérték a tortát...:(

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails