2011. október 12., szerda

Gépek hajnala, avagy fiús torták egy kupacban





Az idétlen cím azt takarja, hogy készült pár kimondottak fiúknak való szülinapi torta, de nagyon sok mindent nem tudtam volna róluk mesélni, ezért inkább egy kupacba gyűjtve mutatom meg őket.

Az első kis 12 szeletes torta egy nagyon aranyos, kétéves kisfiúnak készült, akinek a katicabogarak és a markológépek a kedvencei, így ezek kerültek a tortára. Mint utólag megtudtam, csak a "markolókanalat" merte megenni. :)


A következő torta a Thomas-kollekciómat bővíti. :) Barátnőm 3 éves kisfiának készítettem, akinek már tavaly is Thomas témájú tortát csináltam, így reméltem, hogy most más lesz, de ő közölte, hogy pontosan ugyanolyat akar idén is, csak kibővítve Percyvel, James-el és Thomas két személyszállító kocsijával. Szóval feladta a leckét a kis drága. :) Mivel sok a figura, az átlagosnál kisebbeket csináltam és nem készült hozzá különösebb háttér, csak a sínek futnak egymás mellett, sajnos a torta 16 szeletes mérete nem tette lehetővé a további elemek beépítését, de szerencsére így is sikere volt a bölcsiben.



Végül egy fűnyírógép következik, ami igazából nem kisfiúnak, hanem felnőtt férfiembernek készült, de kimondottan ez volt a kérés, hogy csak a fű, meg a fűnyíró legyen rajta. Ezt sikerült kihoznom a témából, a kidőlt kerítéselemek nem célzásként szerepelnek az oldalán, bár lehet, hogy utólag eszmélve tényleg gondolhatták, hogy azt feltételezem, nem tud egyenesen haladva füvet nyírni. :D Ez szintén egy kisebb, 12 szeletes méret volt, szintén tejszínes csokitorta formájában, mint a másik kettőnél.



Legközelebb a kislányos stílusú tortákat gyűjtöm egy csokorba.

12 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszenek! Úgy sajnálom, hogy nem tudom kinagyítani a képeket. :-(
    A fűnyírós amilyen egyszerű, annyira imádom! :-)

    VálaszTörlés
  2. Megint kisfiam kedvére valókat készítettél!

    VálaszTörlés
  3. A fűnyírósnál tényleg a maximumot hoztad, szokás szerint, egy kis humorral fűszerezve. A Thomasos is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó a markoló is, meg a Thomasos is, de nekem a fűnyírós a kedvencem! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a stílusod, egyszerű, letisztult. Tök jól megoldottad a mozdonyokat, legközelebb én is így csinálom, ha lesz rá alkalom.A fűnyírós is nagyon ötletes. :)

    VálaszTörlés
  6. Hehe, ez a kidőlt kerítés mekkora ötlet! Mindegyik igazi fiús, vagány lett! Thomast még nem volt szerencsém készíteni, de ahogy hallom elég nagy mumus mindenkinél:)

    VálaszTörlés
  7. Nekem mind nagyon tetszik!!!
    Hamarosan lesz a kisfiam szülinapja és egy Bob a mester tortát készítek neki amit elvihet az oviba,szóval gyűjtöm az ötleteket :)

    VálaszTörlés
  8. Beautiful creations! I love your profile picture. Have a nice weekend.

    VálaszTörlés
  9. Köszi Lányok! :) Hát igen, ezek az egyszerűbbek közül valók, de hát sose tudhatom, nem segítek-e valakinek épp egy ilyennel az ötletelésben. :)

    Eszter! Még mindig nem tudom miért nem lehet a többi képet kinagyítani, csak az elsőt. :( Küldhetnétek valami specialistát. :)

    Márti, a fiacskád is nagy szerelőbajnok lehet akkor! :) Nálunk is ezek mennek.

    Köszi Kata, aranyos vagy, de biztosan lehetett volna még fokozni. :)

    Audrey, nagyon örülök, hogy tetszenek, köszi szépen!

    Köszi Marisz! :)

    Köszi Tejszínhab! :) A Thomas szerintem csak egész alakosban mumus, figurában nem olyan vészes, csak egy picit kell gyakorloni. :)

    Köszönöm Petra!

    Köszi Bianka!

    Fanó, köszike! Sok sikert a Bob mesterhez! Nekem is volt már egy, de csak két járművel szerencsére. :)

    Thank you dear Mary! Have a nice weekend for you too!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails