2011. október 29., szombat

Halloweenre magyarosan :)





Tökházikó Mazsolával.
Emlékezetből csináltam, nem a bábfilm alapján, inkább talán a könyvillusztráció járt a fejemben, úgyhogy bocsánat, ha nem pont ugyanolyan. :)
A múltkori minitorta versenyre szerettem volna már elkészíteni, de akkor nem jutott rá időm, így most csak a magam és kis családom szórakoztatására gyártottam le, ha már sütőtök-szezon van ugyebár. Kicsit összecsaptam, de most nem volt tétje, úgyhogy nem annyira bánom...
Icipici, alig 10 cm-es kis tortácska, amit egy régi muffinreceptem citromos alaptésztájából készítettem, lemon curddel töltve és citromos fondantbevonattal burkolva. Mazsi marcipánból készült és kb. 2 cm-es volt.
A kis kétévesem már messziről kiszúrta és diadalmasan felkiáltott, hogy "tökházikóóóóó!", úgyhogy valószínűleg sikerült megfogni ilyen piciben is a lényeget, ha a kidolgozás nem is lett most olyan precíz. :)
Szép hosszú hétvégét Mindenkinek!

9 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos lett a tökházikó és Mazsola is! És citromos, csak finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Hát ahhoz képest, hogy emlékezetből csináltad Mazsit, nagyon jó lett! Hála Istennek semmi helovínos beütés...jó..jó a tök, de az házacskának megcsinálva. Rettentő édi!))

    VálaszTörlés
  3. Nem találok szavakat, milyen aranyos

    VálaszTörlés
  4. Tök jó...hehe :) Nagyon profi,de hogy csinálsz ilyen tökformát?Kifaragod vagy van valami gömbszerű formád?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon aranyos, egyedi torta. És nagyon tetszik az árnyalása.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon édes lett, ilyen piciben is nagyon tudsz, mi lett volna, ha egy csomó időd lett volna?! :-)

    VálaszTörlés
  7. Látom sok itt a gyermeklelkű felnőtt! :))) Hál'istennek! Köszi szépen mindenkinek!

    Sütitündér! Farigcsáltam, nincs formám hozzá, de igazából csak kerek lapokat szúrtam ki különböző méretű pogácsaszaggatóval, utána meg helyrepofoztam kicsit a végső formát, amikor már összedermedt a citromkrémmel.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails