2011. október 1., szombat

Minitorta a minitortaversenyre




A Webcukrász oldalon a minap minitorta versenyt hirdetett Némó és Lenke a szokásos évi online tortaverseny mellett, melyen minden versenyző két minitortával indulhatott. 60 pályamunka érkezett és szebbnél-szebb tortákat lehetett megcsodálni, mindenkinek ajánlom figyelmébe.

Én ezzel az egy tortácskával készültem, mert sajnos a másikra már nem jutott időm, pedig lett volna rá elképzelésem. Amit meg akartam rajta jeleníteni, az a hernyó az Alíz Csodaországban című klasszikus Lewis Carroll meséből. Sajna úgy tűnik, hogy szinte senki sem jött rá erre, úgyhogy lehet, hogy mégsem sikerült olyan jól. Mindenesetre egy aranyérmet szerzett nekem ez a kis hernyócska, ezért szeressük! :))))



A hernyó megformálása egy régi rajzfilmfeldolgozás alapján történt, pedig a legfrisebb filmváltozat figurái is nagyon tetszenek, Tim Burton karaktereit meg amúgy is imádom, de ennél sajnos a hernyó egy nyomi emberarcú izé, ami a legkevésbé sem tetszett, így maradtam a szerintem mókásabb régi verziónál.

A versenykiírás kritériumai között szerepelt, hogy a torta átmérője nem lehet nagyobb 10 cm-nél és belülről is meg kell mutatni, hogy valóban torta, azaz felvágva is küldeni egy fotót. Na ez egy külön tortúra volt, ugyanis a fotózkodás közben drága fiacskámat nem sikerült távol tartani a tortától, folyton bele akart harapni, így csak olyan fotót tudtam küldeni, amin a küzdelem folyamatában látszik. :)

Egyébként egy vaníliás madeiratésztából készítettem és csokoládé ganache-al töltöttem meg. Az ízéről sajnos nem tudok beszámolni, mert nem volt szívünk elfogyasztani, a mai napig szárad szegény gomba a hűtőszekrényben. :)

Nagyon örülök, hogy kézzel foghatónak ítélték a fejlődésemet és a legutóbbi tortaversenyen elért ezüst után most aranyéremmel jutalmaztak. Ezúton is csókoltatom a zsűrit! :)



26 megjegyzés:

  1. Hát gratulálok!!!! Egyszerűen szuper lett ez a tortád is! És jelentem, én egyből rájöttem! Lehet, hogy azért, mert van két csajom, akik egyfolytában mesét néznének, köztük ezt is! És szerintem nagyon jó lett a hernyó! Puszi!!!!

    VálaszTörlés
  2. Elbűvölő a gomba is, a kukacka is, az egész így ahogy van! Megérdemelted az aranyat, gratulálok hozzá!
    Zárójelben megkérdezném: a hernyó vizipipázik?

    VálaszTörlés
  3. Hát, tudod... én nem nagyon nézek mesét mostanában, de ez valami hatalmas lett! Nem tudom, hogy mire hasonlít, vagy nem hasonlít, de ez maga a csoda. Nagyon ügyes vagy, mint mindig, most is nagyot alkottál!:)

    VálaszTörlés
  4. Annyira tetszett, érezhető volt, hogy aranyérmes lesz! Nagyon Pixie-s lett. :-) Szokás szerint irtózatosan részletes, frappáns stb.
    Nagyon gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Zsuzsi! :) Örülök, hogy végre valaki felismerte! Sok puszi Nektek is!

    Igen Marisz, az ott vizipipa! :) Nagyon köszi a gratulát!

    Szepy, nagyon szépen köszi! :) Úgy vettem észre, hogy általában azok sikerülnek jobban, amik az én ízlésem szerint készülnek, ez most egy ilyen volt. :)

    Köszi szépen Kata, aranyos vagy! :) Én annyira nem gondoltam, hogy nyerhetek vele, de nagyon jól esik, az biztos! :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok!
    Én egyből felismertem :) Eszméletlenül hasonlít. Épp nemrég néztem meg a rajzfilmet és a filmet is, szerintem veszettül felismerhető :) Nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lett, tudtam, hogy ezt készítetted! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű!!!! A gomba, hát az valami tuti élethű!!!!

    VálaszTörlés
  9. A gomba nagyon élethű, a figura meg ennivalóan édes! Nagyon ügyes vagy, csodálom a kézügyességed. :)))

    VálaszTörlés
  10. Pixie, én rögtön felismertem a mesefigurát és a jelenetet, mert az egyik kedvenc mesém és annyira jellegzetes. Imádom! Az egyik legkedvesebb tortám volt a nevezettek közül. Tuti befutó! :)))

    VálaszTörlés
  11. Van ízlése a gyermeknek :) Én szívesen megnézném azokat a képeket is :):)

    VálaszTörlés
  12. Én ráismertem, én rögtön ráismertem! :)
    De miért a nyakából áll ki a vízipipa? o.o

    VálaszTörlés
  13. Gratulálok, "arany" kezed van! Nagyon ötletes, és szépen kivitelezett!

    VálaszTörlés
  14. Gratulálok! :)
    Eszméletlen lett ez a gomba, főleg, ha még azt is hozzáadom, hogy mindössze 10 centi... :OO

    VálaszTörlés
  15. Remek lett ez a shisha-zó hernyó!! Hernyósága pedig nem volt kérdés! A zsűri talán vak volt, pedig letapogatva is egyértemlű :-D)))

    VálaszTörlés
  16. Az arab cipőcskék is fantasztikusak!!

    VálaszTörlés
  17. Ez a kis hernyócska volt a kedvencem! Annyira jó lett a gomba, a hernyó is alaposan kidolgozott, a pipa és a kis cipők!!! Eszméletlen jó volt az ötlet, és a kivitelezés is! Nagyon ügyes vagy, gratulálok, megérdemelted az aranyérmet :)

    VálaszTörlés
  18. Még hogy nem felismerhető? Egyből beugrott, hogy az Alízból van :)) Tökéletes! Gratulálok hozzá :)

    VálaszTörlés
  19. Szia Pixie!

    Egy ideje már olvasom a blogodat, és bár eddig nem írtam sosem, de nagyon nagy rajongód lettem :-)
    Én is szerettem volna készülni a mini versenyre, de nem volt időm, egy földgömböt szerettem volna megfesteni, még gömböt is beszereztem hozzá :-D
    Szóval, a lényeg, hogy szomorúságomban fel sem menetem a webcukrász oldalra, mert csak a szívem fájdítottam volna.
    Viszont ma erőt vettem magamon, és végignéztem a tortákat, és amikor megláttam ezt a tortát, egyből éreztem, hogy ez tuti Pixie-é, mert annyira "tiszta", senkit nem láttam még ennyire precízen, és precízitással dolgozni, ja és persze a tökéletes figura. Nekem egyből leesett, hogy ez a vizipipás hernyó honnan ismerős.
    És most felnézek ide hozzád, és látom, hogy igazam volt, jó volt a megérzésem.
    Gratulálok, megérdemelted az aranyérmet!

    VálaszTörlés
  20. Pixie,gratulálok!Nagyon megérdemelted :)

    VálaszTörlés
  21. Gratulálok az aranyhoz! Jó helyre került:))

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :)

    Veronika! Nem a nyakából áll ki a a pipa, csak kivette a szájából, mivel éppen kifelé fújja a füstöt. :) Vagy ez nem látszik?

    Kedves Zsuzsi! Rendkívül jól esik, amiket írtál! Zavarba is jöttem, mikor elolvastam. :) Valami olyasmire törekszem, amit leírtál, csak kívülről már nem látom, mennyire sikerül megvalósítani, mert a fotó már csak a hibákat hozza elő mindig. Remélem el fogod készíteni azt a földgömböt, mert nagyon kiváncsi vagyok rá! Ne vesd el az ilyen ötleteket, mert előbb, vagy utóbb lehetőség nyílik a megalósításra úgyis. :) Nagyon sok sikert Neked is a tortázáshoz!

    VálaszTörlés
  23. Húúúú! Húúúú! Ez valami hihetelen gyönyörű!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails