2011. október 5., szerda

Tollaslabda torta és díjak





Megint egy érdekes feladatot kaptam, amin lehetett elmélkedni. Annyi volt csak a kérés, hogy tollaslabdával kapcsolatos tortája legyen az ünnepeltnek.

Na most azon túlmenően, hogy gyermekkori emlékeim vannak a tollaslabdáról, különösebben nem sokat tudok róla, bár sejtettem, hogy manapság már profi felszerelés kapható hozzá, ha valaki ezt sportszerűen szeretné űzni.

Mivel kicsike, 12 szeletes torta volt csak, úgy gondoltam, értelmetlen, meg unalmas is volna, ha egy ütőt próbálnék megformázni, inkább úgy gondoltam, hogy magát a labdát próbálom meg cukorból elkészíteni. Hosszasan tanakodtam saját magammal, hogy miből is legyen, végül úgy gondoltam, hogy keményre kiszárított fondanttal próbálkozom és a cukorvirágokhoz használatos fehér papírbevonatú drótot használom a tollak szárának. Szerencsére teljesen jól bevált a dolog, bár nem készítettem annyi tollat, mint szerettem volna, ugyanis némelyek selejtesek lettek menet közben.

Az volt az elképzelésem, hogy a torta felülete lesz némiképp hálóra emlékeztető, ehhez egyszerű glazúrt használtam, illetve ezzel kötöttem össze a tollak szárát is. A torta felületét teljes egészében airbrush-al fújtam le, plusz az alátétet borító fondantra legyezőecsettel húztam még laza csíkokat, illusztrálandó, ahogy a labda suhan a levegőben. :) Sajna ez a képen pont nem látszik, de ez az én bénaságom, vagy a fényképezőgépé.

Belsőleg kakaós piskótában tejszínes fehér csokikrém volt.

Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Vikinek a Pink Lady díjat és Vianne-nak a the Versatile blogger díjat, és Picijucinak a Cherry on the top díjat. Szeretném mindhármat továbbküldeni képletesen minden általam rendszeresen olvasott blognak, nem is merek senkit külön kiemelni, nehogy a többiek megharagudjanak rám. És ugyan a férfiak által vezetett blogok talán nem férnek bele a "Pink Lady" kategóriába, de a másik kettőt bizonyosan megérdemlik. :)))



10 megjegyzés:

  1. Gratulálok a DÍJAKHOZ és a tortához is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper lett a torta! Gratulálok a díjakhoz!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz lett! Főleg a labda tetszik! :-) A díjhoz gratulálok! :-)

    VálaszTörlés
  4. Annyira profi kivitelezés ez is! Ügyes vagy!
    A díjakhoz meg gratula! :)

    VálaszTörlés
  5. Tök ötletes! És tökéletes... :) Ilyet még nem is láttam :)) Én imádtam a tollaslabdát, egyszer még valami versenyt is nyertem tinikoromban :P

    VálaszTörlés
  6. De szuper! Gratula a díjakhoz!

    VálaszTörlés
  7. Hat nagyon otletes ez a torta...:) Nagyon szupi!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik!!! szupi! :) a tetején a tollas labda valami szupermegajól sikerült!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails