2010. szeptember 8., szerda

Furulyás torta


Ezt a tortát barátnőm kis unokaöccsének készítettem, csokis piskótával és csokikrémmel. Küllemre kicsit komolyra és felnőttesre sikerült szerintem, de hát csak az volt a kérés, hogy egy furulya legyen rajta, abból meg úgy magában egyéb figura nélkül nem sok mindent lehet kihozni, vagy legalábbis nekem nem sikerült. A borításával sem vagyok igazán megelégedve, már így utólag a fotó eléggé kihozza a hibákat, úgy élőben nekem sem tűnt fel.

Menet közben volt egy kis gikszer, mert éjjel kettőkor fejeztem be a díszítést és pakolgattam a tetejére a hangjegyeket, de már csak reggel, álmomból felriadva jöttem rá, hogy a furulya rosszabbik felére, tehát oda, ahol fújjuk. :) Ki is ugrottam az ágyból kétségbeesetten, szerencsére nem "gyógyult" rá teljesen a tortára, így még meg tudtam a furulyát fordítani.

Hogy egy kicsit feldobjam és valami extrát is vigyek bele, a Happy Birthday köszöntődalocska kottáját festettem az oldalára. Remélem a kissrác le tudta játszani. :) Állítólag a furulyához nem volt szabad senkinek hozzányúlni és a kottát is leoperáltatta magának az oldaláról. :D


16 megjegyzés:

  1. Bizony!Jót nevettem az éjszakai megvilágosodásodon!(bocs!)Természetessen gratulálok,ismét nagyon ötleteset,szépet alkottál!

    VálaszTörlés
  2. o___________O
    Hát először azt hittem fénykép egy igazi furulyáról. Mindig megtévesztesz :D De a legjobban mégis a kotta tetszik a tetején az annyira jó :

    VálaszTörlés
  3. Szemem, szám tátva maradt! Hihetetlen ügyes és kreatív vagy. Ámulok, és közben piszok módon irigykedem: egyrészt azért, mert ezt a tortát más kapta, másrészt meg azért, mert ennyi ügyesség sok egy embernek.:)

    VálaszTörlés
  4. Pixie!

    nagyon nagyon jó lett! És ez a kotta az oldalán! Szenzációs ötlet! Grtaulálok!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :)

    Köszi Ildy, kedves tőled! :)

    Köszi Szazala! Igen, így utólag már én is viccesnek találom, de akkor levert a víz rendesen. :)

    Köszi Araniel! A tetején nem is igazi kotta van, csak odadobált hangjegyek, az oldalán már kicsit preciziósabb, bár nem tudom, hogy szabad-e úgy elválasztani ahogy én tettem, a túloldalán folytatódik a dallam. :)

    Ms. Poppy! Aranyos vagy, még elpirulok! :) Te is szeretnél egy ilyet? Csak nem furulyázol? :D

    Köszi Kricky! :) Hát nem tudom mennyire jó ötlet, de nem jutott más az eszembe, viszont valamit muszáj volt beletenni, hogy ne legyen már olyan uncsi. :)

    VálaszTörlés
  6. Isten őrizz, attól megkímélem a világot. Zenei tehetségem, tánctudásom és kézügyességem nincs, de a szépet meglátom bárhol és bármikor. Ez is valami, nemde?:)

    VálaszTörlés
  7. Az egyszer biztos! :) De a kézügyességedet csak ne becsméreld le, mert aki olyan kajákat tud otthon varázsolni az asztalra, annak kellett, hogy jusson belőle dögivel. :)

    VálaszTörlés
  8. Én nem tudom, hogy hol a határa a képzeletednek és a kézügyességednek. Ezek szerint nincs! :)
    Jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  9. Milyen bájos egy torta! Kár, hogy kislánykoromban nem kaphattam ilyet... azt hisem óriási trauma ért ;).

    Az éjszakai akciód jó lehetett, elképzeltem :P! (Nekem is amúgy éjszaka jutnak a legjobb dolgok az eszembe, no meg egy másik fontos helyen a lakásban...de azt inkább nem írom le ;).

    VálaszTörlés
  10. Elképesztő,h milyen szépségeket csinálsz,hát ezeket vétek megenni!!
    kérdezném,hogy te cukrász vagy és vállalsz embereknek tortakészítést,vagy csak otthon,hobbiból?csak mert lenne egy új vásárlód...

    VálaszTörlés
  11. Na de kérem! Ez a te blogod, ne tessék dobálni azt a labdát, itt téged dicsérünk!:))
    Azért jól esett, amit írtál, nagyon kedves vagy.

    VálaszTörlés
  12. Szia Mária! Nagyon köszönöm, aranyos vagy! :)

    Köszi Ami! Ezt a traumát orvosolni kell, különben kísérteni fog és mindenféle pszichózisod lehet tőle. :D Te is furulyáztál? Ne már! :)

    Szia Brigitta! Köszi szépen! :) Kérdésedre válaszolva, nem vagyok cukrász, ez csak hobbi, de annak jó időigényes. Főleg rokonoknak, barátoknak szoktam itthon sütögetni, jól el is látnak feladattal. :)

    Ms. Poppy, igenis, befejeztem! :) Csak még mindig nem szoktam meg, hogy engem dícsérjenek, ha látnád, hogy miket vigyorgok itt magamban ilyenkor vörösödő füllel. :D

    VálaszTörlés
  13. Igen, furulyáztam, de csak egy rövid ideig (elég dúrva zenei pályafutásom volt, minimális hallással és nagy szülői nyomással)...
    Tapasztalom is magamon a sokféle pszichoszomatikus jelenséget. Így ha nem akarod, hogy egy pszichomókushoz kerüljek a végén, gyors küldj egy szeletet a tortából, vagy legalább a furulyát-mert az nagyon bejön! ;)

    Tényleg nem győzök gyönyörködni benne, annyira bájos és kedves!

    VálaszTörlés
  14. Én vagyok a barátnő, akinek az unokaöccsének készült a torti. Isteni finom volt, ezt tanúsíthatom, és hatalmas sikere volt a gyerkőcök körében, küzdöttek a kottadarabkákért, és, hogy igazi dallam volt odapingálva, hát ez nagyon kedves meglepetés volt, sógornőm jött rá, ő tanult zongorázni anno. :))

    Köszönjük, kedves barátném ezt a csodás tortát is!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails