2010. szeptember 27., hétfő

Szív torta és díj


Barátnőm könyörögte ki az uccsó pillanatban, hogy készítsek neki egy tortát a házassági évfordulójukra, lehetőleg szív alakút és nagyon-nagyon csokisat.

A piskóta csokis részét egyből tudtam, hogy a legutóbbi saját receptemmel fogom megcsinálni, ami a Segítsütis tortánál debütált. Receptje megtalálható ITT. Krémnek sima csokis trüffelkrémet használtam, hogy azért mégse legyen annyira tömény, ezért külön cukor már nem is került bele. Ehhez 3 dl tejszínben felolvasztottam 15 dkg étcsokoládét, jól kihűtöttem, majd habosra felvertem és betöltöttem vele a piskótát.
A torta külsejét étcsokival készült ganache-al vontam be, 20 dkg étcsokihoz körülbelül 70 ml tejszínt használva, melyet gőz fölött összeolvasztottam, majd langyosra hűlve kentem a tortára.

A díszítést tekintve voltam kicsit gondban, végül úgy döntöttem, hogy epres fehércsokis bevonóval fogom díszíteni, ami erősen rózsaszínben játszik, de szerintem passzol a csokibarnához, így nem annyira lányos. Ehhez felolvasztottam az epres csokit és a torta kerületének megfelelő méretű sütőpapír szalagra kentem, majd rásimítottam az oldalára. A maradék olvasztott csokiból sütőpapírra kis szíveket nyomtam, majd száradást követően kidekoráltam vele a tortát.


Barátnőm szerette volna, ha a négyes szám, az évforduló száma is szerepelne a tortán, és mivel úgy gondoltam, hogy egy sima számozás tönkrevágta volna a látványt, úgy oldottam meg, hogy egy csokiból készült pillangó repülési nyomvonalába komponáltam bele. (Hű de kacifántos lett ez a mondat...) Bár egy kicsit szőrös lett, hogy úgy mondjam ez a nyomvonal, de majdcsak megtanulok csokival írókázni, mire a segítsütis tortákat kikézbesítem. :)
Azt mondtam neki, amikor átadtam neki a tortát, hogy ha a férje kérdezné, mondja neki, hogy a torta azt jelképezi, hogy ez a négy év úgy elszállt pilleszárnyon mint egy rózsaszín álom! :D Jót röhögött és azt mondta, hogy hülye vagyok, de jó lesz. :)))



Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Beccának ezt a kitüntető díjat, amit kreatívságomért kaptam. :) Elnézést kérek, hogy most nem adom tovább a stafétabotot, de akiket olvasok és elég alkotó szelleműnek tartok, már mind megkapták, így hát egyúttal visszaküldeném Beccának, mert a blogjában körülnézve megállapítottam, hogy simán megérdemelte ő is e titulust. :)


10 megjegyzés:

  1. Óóó milyen romantikus ! Gönyörű torta, szép alkalomra :)
    Nekünk is pár hete volt a házassági évf.-ónk, ráadásul pont 4-ik!!! Mi nem kapunk ilyet ;)?
    És a négy év valóban olyan gyorsan elrepült, mint... :DDD
    A 4-est nagyon klasszul csempészted rá!

    Na szóval, tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet volt a lepkés nyomvonal :)
    Én ugyan nem vagyok oda a csokitortáért, de biztos vagyok benne, hogy ez is elfogy az utolsó morzsáig :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Ami! Köszi Araniel!
    Ez a nyomvonalas dolog is olyan mint a többi, hogy kínomban szenvedem ki magamból az utolsó pillanatban. :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett a torta, és nagyon tetszik, hogy egyszerre romantikus és ízléses, egyszerű!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű! Főleg, hogy rózsaszín és pillangós :-)

    VálaszTörlés
  6. Köszi Móni!
    Köszi Dia!
    Aranyosak vagytok. :)

    VálaszTörlés
  7. Nalam is van szamodra dij! A tortaid egyszeruen lenyugozoek. Rendszeresen kovetem a bejegyzeseket!

    VálaszTörlés
  8. Szia Zsuzsiga! Jajj, de aranyos vagy! Máris kukkantok hozzád. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails