2011. február 14., hétfő

Fahéjas forró csoki, de gyorsan


Most itt nyilvánosan beismerem, hogy mi úgy általában nem szoktunk nagy ügyet csinálni a Valentin napból. Pontosabban Mi nem, csak Én. :)

Ugyanis ez egy kíváló alkalom nekem arra, hogy kierőszakoljak egy kis virágot vagy más ajándékocskát magamnak. :D (Remélem ezt az illetékes nem olvassa...)

Szóval csak egy kis kedvesség vagy apróság, ami szóba jön, nem megyünk különösebben ünnepelni, meg semmi extra, kicsit több figyelem és kedvesség, ha esetleg a nagy rohanásban erről elfelejtkezne az ember.

Például egy csésze finom forró csoki. Ha nincs idő másra. Vagy elfelejtettünk csokit venni. :)

Álljon hát itt egy recept a rohanósoknak, felmelegíteni a fázós szivecskéket. :D


Fahéjas forró csoki


Hozzávalók:

1 dl tejszín

1 dl tej

fél kávéskanál fahéj

1 evőkanál méz

10 dkg magas kakaótartalmú étcsoki


A tejszínt, a tejet, a fahéjat és a mézet egy magas falú edénykében felmelegítjük, de nem forraljuk. Amikor már elég forró, hozzáadjuk az apróra tördelt étcsokit és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Kicsit állni hagyjuk, majd még melegen egy kézi tejhabosító segítségével enyhén felhabosítjuk.

Kanál helyett egy darabka fahéjjal tálaljuk.


6 megjegyzés:

  1. This looks very delicious. Have a great day :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jo otlet , vasarnap regel ki fogom
    probalni !
    Koszonom!

    VálaszTörlés
  3. Ez megint olyan nagyon jóra sikerült! :)

    VálaszTörlés
  4. Fincsíííí! :)))
    No meg a kép is szuper! :)

    VálaszTörlés
  5. Fincsike:)
    Kaptál tőlem egy baráti ölelést, nézz be hozzám érte:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails