2011. február 19., szombat

Minitorták


Ezeket a kis egyszerű minitortákat csak azért mutatom meg, mert a csoki alapú bevonómasszát használtam az elkészítésükhöz, amiket direkt kipróbálásra vettem még karácsony előtt. Mindkettő a nagyobbik pogácsaszaggató méretében készült, ez abból is látszik, hogy a rózsafej szinte az egész tortát elfoglalja.

Az első fehércsokis bevonómasszával (Chokoflex-white), a másik pedig sima csokis és fehércsokis bevonómasszával készült. A sötét változatról már írtam korábban a mézes-fahéjas torta burkolásánál ITT.


Az a tapasztalatom velük, hogy nagyon jól lehet velük burkolni, díszítéshez már egy kicsit többet kellett próbálgatni, mert a kéz melegétől hamar ragadóssá válik, ha nem dolgozunk vele elég gyorsan.
Színezni is szépen lehet, nagyjából úgy, mint a natúr marcipánt, ez a kis kék szalagnál is jól látszik.

A sötét massza jóval merevebb, keményebb anyag, mint a fehér, de ezáltal szerintem jobb a tartása is. A fehérnek egészen más az állaga, azt figyeltem meg, hogy nagyon nem mindegy mit kenünk alá, mert ha nem szárazra dermedt vajkrém, hanem valami lazább krém kerül alá, egy idő után megváltozik a felszíne és elszívja a krémből a nedvességet, nyúlóssá válik.

Az íze azonban mindkettőnek finom és nem tartalmaznak túl sok mesterséges anyagot, mint a különböző bevonómasszák és burkolásra szánt marcipánok, ezért is voltak szimpatikusak.


A kettőt szépen lehet kombinálni, mint a második képen is látszik. Ha valaki nem szereti se a marcipánt, sem a fondant, mégis burkolt tortát szeretne, annak ezek nagyon jó alternatívát nyújtanak.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jol neznek ki , a keket nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  2. Szinte ugyan úgy dolgozol vele a bevonásnál mint a fondant-tal?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Mandala! :)

    Igen Ditta, ugyanúgy. De inkább a marcipánhoz tudnám jobban hasonlítani. Én porcukron gyúrtam és nyújtottam.

    Ritmus! Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm,még egy kérdést szeretnék,hol lehet beszerezni?-)

    VálaszTörlés
  5. Nincs mit Ditta. :) A 4mix gyártja, belinkeltem a szövegben, a Chokoflex nevénél. Ott van elérhetőség is, de én neten rendeltem.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails