2011. augusztus 17., szerda

Banánvirágos esküvői torta





Eddigi legkomolyabb feladatomnak tekintem ezt az esküvői tortát, amit most megmutatok Nektek.
Eddig csak egy torta készült a konyhámban esküvőre, de az nem "ér", mert ajándékba csináltam, így nem volt akkora tétje, hogy mi van, ha nem felelek meg maradéktalanul a menyasszony ízlésének. :)
Most azonban hosszú, hónapokig tartó egyeztetésben voltunk Annával, hogy minden klappoljon, úgy ahogy az kell. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy rám bízta ezt a fontos feladatot, és így megbízott bennem! Borzasztóan izgultam, hogy meg tudok-e felelni az elvárásoknak, különös tekintettel arra a tényre is, hogy ez az egyik legfontosabb nap egy nő életében, és én semmiképpen nem akartam az elrontója lenni.
Nehéz feladatnak indult amiatt is, hogy ekkora nagy tortát még sohasem készítettem. Miután 70 szeletes méretet kellett produkálnom, a biztonság kedvéért merevítéseket is kellett terveznem hozzá és azt is át kellett gondolnom, hogy melyik szint milyen típusú krémmel legyen töltve, hogy megfelelő tartásuk legyen.
A menyasszonnyal egyeztetve végül úgy döntöttünk, hogy a legalsó szint meggyes csokikrémmel legyen töltve, középen egy túrós-málnás tejszínes krém, legfelül pedig kimondottan étcsokis, karakteres csokikrémmel a szülők kedvéért. :)
A torta külsejét tekintve több problémával is meg kellett küzdeni. Aki tortákat készít, az tudja, hogy az egyszerűbb vonalvezetésű, finoman díszített tortákat a legnehezebb szépen megcsinálni, mert a burkolásnak olyan tökéletesnek kell lennie, hogy utólag már semmit nem lehet elkendőzni rajta, így nagy precizitást igényel a dolog. A fehéren ráadásul minden apró "maszat" nyomot hagy, így nagyon kell vigyázni az egész burkolás folyamán, ami nálam pláne fontos volt, mivel kakaós piskótával készültek az emeletek, figyelnem kellett, nehogy egy morzsa is a fondantmasszába kerüljön.
A díszítés is igen nagy kihívást jelentett, mert a központi dísz egy kis majompárocska kellett, hogy legyen. :) Bevallom, el nem tudtam képzelni az elején, hogy fogok ebből egy elegáns esküvői tortát összehozni, úgyhogy nagyon izgultam mi sül ki belőle.
Ezek a majmocskák szerepeltek az esküvői meghívón is egy finom kis rajz formájában, ezért nagyon igyekeztem hogy hasonlítsanak 3D-ben is. A virágdekorációhoz a banánvirágot választottuk, hogy témájában is passzoljon a tortához, bár kétlem, hogy bárki felismerte volna, hogy ezek azok. :D Mi sem tudtuk ugyanis, hogy milyen is egy banánvirág pontosan, utána kellett kicsit bogarászni az Interneten. Mint kiderült, elég sokféle létezik, és nem mindegyik mondható valami dekoratívnak, de szerencsére találtunk olyat, amiből ki lehetett hozni valamit. Így készültek ezek a virágok, amiknek a színét a majmocskákhoz igazítottam.
Banánvirág tervezet és végleges változat
Mindent összevetve, azt hiszem sikerült megküzdenem a feladattal, tulajdonképpen még élveztem is. Az biztos, hogy nagy kihívás volt! Szerencsére a visszajelzések alapján az ifjú pár is meg volt elégedve és ez tesz a leginkább elégedetté.
Sok boldogságot az ifjú párnak! :)
A torta még a "nászpár" nélkül :)

22 megjegyzés:

  1. Wow, ez valami csoda, fantasztikus!!!! Nekem miért nem volt ilyen tortám az esküvőmön? :)

    VálaszTörlés
  2. Ez gyonyoru, gratulalok nagyon szep !

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű! A majmocskák nagyon aranyosak lettek, de őszintén nekem a szimplán virágos változat jönne be. :)))

    VálaszTörlés
  4. Pixe, ez a torta valami csoda! Az hogy az alapmotívumból ilyen szépre és elegánsra sikerült megcsinálni, profizmusra és nagy kreativitásra vall. Nekem annyira tetszik, hogy ha legközelebb férjhez megyek, ilyet kérek :DDD

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett! Nagyon illik a banánvirág a makikhoz! Ilyenről még nem is hallottam, de állítólag a virág is ehető :P

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép, elegáns lett! Klasszak ezek a virágok, elég dekoratívak! A majompár pedig tök cuki lett!:) A gyöngysorod valami eszméletlenül szabályos? Sablonod van, vagy csak ilyen jó szemmértéked,hogy pontosan ugyanakkora gyöngyöket tudsz gyártani?

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett, szerintem is nagyon aranyosak a majmocskák rajta!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett a torta és teljesen szabályosak a vonalak is. Egyáltalán nem lett ferde. A díszítés pont az én ízlésemnek megfelelő, nem túl csicsás. Elegáns és visszafogott. Gyönyörűséges! :)))

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű lett, mindenkinek nagyon tetszett, mindenki vinni is akart belőle haza. Én is megerősíthetem, hogy a menyasszony nagyon-nagyon meg volt elégedve vele kívülről belülről. :)
    Puszi, Bea

    VálaszTörlés
  10. Csodaszép! Mint mindig... A virág nagyon érdekes, tök jó, hogy nem, hagyományos.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szépet alkottál! A majmocskák igazán kedvesek rajta, a virágokból is annyira elég egy-egy minden szinten (nekem még nagyon tanulnom kell, hogy a kevesebb néha több...).
    Biztosan nagyon-nagyon finom is volt, ami külön kincs egy esküvői tortánál!

    VálaszTörlés
  12. Teljesen együtt érzek veled, mikor az izgalomról írtál ilyen nagy kivitelben. :) Gratulálok hozzá, mert tényleg nagyon szépen sikerült elkészíteni, és a majmoskák nagyon jól mutatnak rajta! A virágot én sem ismerem, de csodaszépen mutatnak!

    Gratulálok, túl vagy rajta! :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aranyosak vagytok! :)

    Trollanyu! Nekem sem volt, ha ez vigasztal. :))) Köszi szépen!

    Köszönöm Mandala!

    Köszi Petra! Igazából nekem is. ;)

    Ami drága! Az aranylakodalmatokra is szívesen vállalom! :D Meg különben is divat az fogadalommegújítás és hasonlók, úgyhogy csak szólj! :)

    Tejszínhab, köszi! :) Azt én sem tudtam, hogy ehető, de jó, hogy mondod! :)

    Köszönöm Kati! :)

    Anyatigris, köszi! Igazából van ilyen műanyag sablonom, de nagyon rossz vele dolgozni, mert állandóan beleragad az anyag, jobb lenne szilikonból. Amúgy nem gyöngy formájú, hanem pici kagylók. :)

    Köszönöm Angi! :)

    Köszi Dia! Örülök, hogy észrevetted, hogy nem lett ferde, ezen nagyon izgultam. :)

    Köszi Bea! Nagyon boldog vagyok! :) Reméltem, hogy Nektek is ízleni fog! ;) Sok puszi a családnak!

    Kata, köszike! Szerintem is jópofa ez a virág.

    Köszi Gabi! Hát én is remélem, hogy finom volt, izgultam miatta nagyon. :)

    Köszi Kricky! Hát már azon örülök, hogy egyáltalán befért a hűtőbe! :)

    VálaszTörlés
  14. Aki ilyen szépen tud burkolni,annak elég a kevés virág!:)Gyönyörűséges!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  15. Nem tervezek több esküvőt, de rádbíznám a tortát, ha igen :)

    VálaszTörlés
  16. Fantasztikus lett:-)
    Nagyon édes a majompár rajta és a virágok is nagyon mutatósak.
    Gyönyörű munka!

    VálaszTörlés
  17. Ez fantasztikus lett Pixie, ahogyan azt már Tőled megszokhattuk! Egyszerű, letisztult, elegáns és tökéletes! Valóban ez a legnagyobb dolog, esküvői tortát készíteni! Kívánom, hogy legyen még benne részed és készíts továbbre is sok-sok meseszép tortát!

    VálaszTörlés
  18. Köszi Szazala, nagyon aranyos vagy! :)

    Hát Piszke, ettől a megjegyzésedtől egész meghatódtam! :) Neked is csak azt tudom mondani, hogy szólj, ha fogadalommegújításra készültök és rohandok! :D

    Köszi Adri! Kedves vagy nagyon! :)

    Köszi szépen Ditta! :)

    Eszter, nagyon szépen köszönöm! Remélem lesz még benne részem. :)

    VálaszTörlés
  19. Tökre nagyon jó! :)
    A majmok szuper jófejek, megint eltaláltad azt amit el kell...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails