Egyszerű, de nagyszerű parfé, szigorúan természetesen. Nem is szaporítom a szót, inkább leírom, hogy rittyentettem össze.
Joghurtos-mézes szederparfé
Hozzávalók:
1,5 dl savójától lecsepegtetett joghurt
1 dl szintén lecsepegtetett tejföl
1-2 evőkanál méz
1 dl tejszín
10 dkg szeder
1 teáskanál citromlé
A joghurtot és a tejfölt tea-, vagy kávészűrő filteren keresztül, kb. fél óra alatt savójától lecsöpögtetjük. Kb. másfél evőkanálnyi mézzel együtt mindkettőt turmixba tesszük és jól összekeverjük. A keverék felét félretesszük, a másik feléhez hozzáturmixoljuk a szedret. (Engem nem zavar a magja, de akit igen, nyugodtan passzírozza át).
A tejszínt verjük fel kemény habbá és forgassuk hozzá a szedres keverékhez. Kóstoljuk és ízlés szerint édesíthetjük még mézzel, ha kell.
Két nagyobb, vagy négy kisebb üvegpohár aljára tegyünk a joghurtos-tejfölös-mézes keverékből egy-két evőkanállal, majd a szedres-tejszínes keverékkel arányosan elosztva töltsük fel a poharakat. A tetejére is tegyünk még egy kicsit a fehér krémből és tegyük a fagyasztóba.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit felengedni, majd díszítsük még pár szem szederrel.
Nagyon gyönyörűek lettek!
VálaszTörlésNa ide vele,de gyorsan! Imádom a savanykás ízeket, főleg ilyen hőségben :)
VálaszTörlésMilyen két gyönyörűség!!
VálaszTörlésJuj, de gusztusos édesség! És szép fotók! Szinte számban érzem a hűs, savanykás, mégis édes,...nem is folytatom. Beindult a nyáltermelésem.
VálaszTörlésNagy csodálód vagyok, ihletett kaptam Tőled, persze a nyomodba sem érek, de fejlődöm:)))
VálaszTörléshttp://juditkrea.blogspot.com/2011/08/elso-szulinap.html
Köszönöm Fiatalok! :)
VálaszTörlésJudit! Nekem még ilyen kedveset nem is mondtak! Rohanok megkuksizni! :)