2011. augusztus 5., péntek

Kitty és haverkája, sok cseresznyével


Unokatesóm szülinapjára készítettem ezt a kisebb méretű tortát ajándékba nem olyan régen.

Nagyjából az egész gyerekkorunkat együtt töltöttük, mert csak két év van köztünk, de én amúgy annak idején nagynövésű gyerek voltam, így ez nem volt olyan feltűnő. (Azóta valahogy megálltam a növekedésben persze... :))

Rengeteg vicces kis sztorit tudnék mesélni, hogy mi mindent csináltunk mi együtt, de hát ugye, ez nem az a fórum, viszont a régi szép idők emlékére mindenképp szerettem volna valami apró személyes vonalat csempészni a tortába. Felnőtt nő létére - hozzám hasonlóan - ő is egy "gyermekded lélek", illetve mindig is szerette az ilyen apró állatkás dolgokat, mint a tortán is szereplő Hello Kitty és a nyuszihaverja. Emlékszem, már gyerekkorunkban is szép kis gyűjteménye volt apró cicás, macis, stb. szagos radírokból, matricákból, effélékből. Persze ebből a nagyközönség már nem sokat lát, mert korunkból adódóan annyira infantilisek már nem vagyunk, hogy neadjisten kiskacsás fülbevalóval mászkáljunk az utcán, de azt hiszem ilyen apró dolgokban ez még belefér. :)

A cseresznyés motívum abból adódik, hogy rengeteg közös fotó készült rólunk gyerekkorunkban, ahogy cseresznyével a fülünkben vigyorgunk egymásra, mint a tejbetök, néhol foghíjasan, ami még viccesebbé tette ezeket a fényképeket. Így most mindkét figura fülébe tettem egy pár cseresznyét, plusz a torta oldalára is sormintaként.

A piros pöttyös vonal belül is folytatódik, ugyanis joghurtos ribizlikrémet töltöttem bele kakaós piskótával.


12 megjegyzés:

  1. Szintén felnőtt (?) Hello Kitty rajongóként, nagyon tetszenek a Kittys tortáid : ) Azt megkérdezhetem, hogy a fekete színt mivel éred el? A legtöbb helyen csak néztek rám nagy szemekkel, hogy én mit akarok feketére festeni egy tortán. Legutóbb széntablettával próbáltam, de az nem az igazi... :)

    VálaszTörlés
  2. Ahogyan mindig, most is tökéletes a torta!
    A két figura, meg a cseresznye fülbevalók, meg az oldalán a még több cseresznye - a magyarázattal együtt teljesen életre kelnek! Hű, most nagyon nosztalgiázhatnékom lett ám! :)

    VálaszTörlés
  3. DE jóóó! Olvasni is olyan jó volt! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cuki ez a torta! :)
    (Csak megsúgom, hogy én most is mászkálnék kiskacsás fülbevalóval. :D )

    VálaszTörlés
  5. És te Kitty vagy a nyuszika lennél átvitt értelemben ezen a csodaszép tortán??

    VálaszTörlés
  6. Kedves Tejszínhab! A széntabletta tényleg kevés önmagában, ráadásul, ha túladagolod, nem várt mellékhatásokra lehet számítani. :) Én is orvosi szenet szoktam venni leggyakrabban, de por formájában és mellé előtte még kakaóporral sötétítek rajta, hogy keveset kelljen már rakni hozzá. Nem lesz tökéletesen fekete, inkább sötétszürke, de ha van időd hagyni pihenni még pár órát, szokott még sötétedni. Külső festéssel lehet még erősíteni a feketét, tehát, ha olyan a minta akkor utólag ráfesteni kívülről. Sajnos a feketével mindenki kínlódni szokott, mert nagyon sok kell belőle, de ha nagy felületen kell színezned, jó szolgálatot tesz a festékszóró pisztoly, az airbrush is.

    VálaszTörlés
  7. Köszi Gabi, drága vagy! :)

    Köszike ESzter! :)))

    Köszi Nudleee! :) Te meg is teheted, mert még egy csitri vagy! :D

    Köszi Anazar! :)

    Juci, átvitt értelemben talán a nyuszi lennék, ha már fiatalabb vagyok, de egyébként meg nem gondolkodtam ezen. :)

    VálaszTörlés
  8. Nem vagyok Hello.K rajongó, de ha Te lennél a dizájnerük akkor azt hiszem a világ giccsmentes lenne, és tanulhatna Tőled. Nagyon kellemes!!! És gyönyörű!!! Meg amúgy is minden munkád fantasztikus, nem győzök ámulni.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Judit! Nagyon aranyos vagy, egész meghatódtam! :) Én magam sem szeretem a giccset, de annyira nehéz eldönteni, hogy mi az és mi libeg épp a határán, ráadásul a saját munkámról már végképp nem tudom eldönteni utólag, de azt tudom, hogy az ilyen vélemények, mint a Tiéd, nekem is segítenek a helyes útra terelődni. Köszi! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon aranyos! Annyira tökéletes minden tortád!

    VálaszTörlés
  11. Élvezettel olvastam ezt a kis gyerekkori szösszenetet! El is képzeltem Pixiet cseresznyével a fülében :DDD
    Rendkívül bájos torta! Tetszik! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails