2011. december 31., szombat

Áfonyás-pezsgős sorbet




Időhiány miatt és torta helyett, íme egy kis sorbet.
Rendkívül gyorsan elkészíthető könnyű kis nyalánkság, ha most gyorsan összekutyuljátok, az esti vacsi után már pont jó lesz. :)

Az ötlet onnan jött, hogy a minap vettem abban a bizonyos svéd illetőségű áruházban egy üveg vörösáfonya szirupot hirtelen felindulásból, hogy majdcsak jó lesz valamire. Most beugrott, hogy a sorbethez úgyis sziruposítani kell a gyümiket, a fagyasztóban pedig van még egy kis kékáfonyám. Ezért ez most egy vegyes áfonyás sorbet, más nem is kell hozzá, csak egy kis friss pezsgő.

A recept pedig ennyi:



Áfonyás-pezsgős sorbet

Hozzávalók:

1,5 dl áfonyaszirup
1,5 dl száraz pezsgő
egy marék áfonya

A szirupot és a pezsgőt gyorsan összekeverem, jól záródó dobozba teszem és fagyasztóba állítom.
2-3 óra elteltével hozzákeverem az áfonyaszemeket.
Nem lesz fagyi szilárdságú, de pont ez a lényeg, hogy pezsgőspohárba lehessen tölteni és azonnal tálalható.
Még egy kis extra pezsgő is rátölthető, így akár kanál nélkül is lehet fogyasztani.


Boldog Új évet! Csinn...

4 megjegyzés:

  1. Ötletes ez a sorbet, s illik az alkalomhoz.
    BUÉK!

    VálaszTörlés
  2. Boldog Új Esztendőt kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! Én is nagyon boldog új évet kívánok Nektek! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails