2011. december 7., szerda

SAD 2 első nap: Télapós torták


Lezárult a SAD (Süss, Alkoss, Díszíts!) második fordulója. Kicsit szomorú vagyok, mert viszonylag kevés torta érkezett. :( Pedig aztán láttam ám, hogy hányan nézték meg a játékra szóló felhívást és honnan, úgyhogy irrgumburrgum! :)

Első körben a Télapóhoz kapcsolódó tortákat mutatom meg, mert az Öreghez rengeteg történet, vers és ének kapcsolódik, így elég változatosan elkészíthető a dekoráció.

1. Annamari tortája


Annamari egy nagyon vidám, igazi karácsonyi stílusban készített szép kis tortát küldött nekem. Külön tetszik a torta oldalának mintázata és az alátéten a kis hógolyók. A tortát eperkrémmel töltötte meg és Kiskukta fondantjával burkolta be, amit pláne díjazok, mert nem gyári bevonómasszát használt hozzá. Illusztrációnak az alábbi kedves kis verset küldte el nekem:

Mentovics Éva: Mikulás-köszöntő

Édes, kedves Mikulás,
köszöntünk most téged.
Eljöttél az idén is, 
ahogy megígérted.

Látjuk, hogy a tartásod 
teli zsáktól görnyedt,
Rakd le nehéz puttonyod,
pihenj meg egy csöppet!

Sok-sok színes ajándék
nyomja fáradt vállad.
Tudjuk, hogy a Világot
több százszor bejártad.

Tudjuk, hogy a szánoddal
tovasiklasz újra.
Néhány darab sütivel gyűjts erőt az útra.

2. Dia tortája


Dia egy egész alakos, ülő Télapót küldött nekem, ami különösen nehéz feladat, úgyhogy minden elismerésem. Sajnos az utolsó pillanatban, rohamtempóban készítette, így már nem volt ideje nekem leírást adni a belsejéről, de azt hiszem a külsejével is nagyon elégedett lehet. Én a sapkáját külön is kiemelném, mert nagyon életszerűre sikerült.
"Lapzárta" után érkezett a torta részletes leírása, elolvashatjátok Dia blogjában itt: http://diakonyha.blogspot.com/2011/12/telapo-torta-sad-2-re.html

3. Judit tortája


Judit igazi havas-szánkós téli tortát küldött nekem, tejszínes bevonattal. Ő tél váró tortának nevezte el, gondolom a gyerkőcei már nagyon izgulnak, mikor fog esni a hó. :) A gyerekek is segédkeztek a torta díszítésében, így külön öröm lehetett a készítése.
Juditnak saját blogja is van, Judit tortácskái címmel, megnézhetitek itt a tortát több szögből is: http://tortacskaim.blogspot.com/2011/12/sad-2-tel-varo-torta.html


4. Orsi tortája


Orsi nagyon látványos és impozáns tortát küldött nekem, nagyon szép a részletek kidolgozottsága szerintem. A kéményrészlet mellett jópofa a hóban hason csúszó szarvas is és szép a jól megtömött zsák. Orsi a gyerkőcei ovis csoportjának készítette, el tudom képzelni mekkora sikert arathatott. 
A tortát több szögből is megnézhetitek Orsi blogjában, többi remekművével együtt: http://tortabirodalom.blogspot.com/2011/12/havas-hazteto-kicsit-maskepp.html Ha valaki szeretné egy hasonló tortával meglepni a családot karácsonyra, még fázisfotókat is talál hozzá a blogban.


Most hagyom hadd gyönyörködjetek, holnap jövök a következő adaggal... :)


11 megjegyzés:

 1. Hát sajnos én is lemaradtam :(
  Annyira sűrű az utóbbi pár napom,hogy lassan gyufa kell,hogy nyitva tartsa a szemeimet :(
  Pedig az első percben megvolt az ötletem,de halogattam,hogy a kisfiam névnapjára készülhessen el,aztán a vége az lett,hogy .....nem lett :(
  "Az első adagnak" gratulálok nagyon szép és nagyon cuki torták születettek.
  Nekem az egész alakos üldögélő Miki a kedvenc és az utolsó,azon is a hason csúszó Rudolf :)

  VálaszTörlés
 2. Én is szerettem volna, tudtam, hogy valamit-valamiket elfelejtek, sajnálom! Nekem az első nagyon tetszik!:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon népszerű volt a Miki idén :) Pedig az utolsó megoldás nekem is eszembe jutott! Jujj, már nagyon kíváncsi vagyok a többiekére is :))

  VálaszTörlés
 4. Most lehetőségem van egy picit a tortáról is írni. Az egész alakos Télapó bácsi az enyém. Tejszínes-csokoládés krémmel van megtöltve és tényleg feladta a leckét, mert a hűtőben hűlés közben kétszer is megpuszilta a bácsi a lábujjait. Végső elkeseredésemben egy nagy teli zsákkal támasztottam meg hátulról. A végeredmény jó lett. A bevonata sk. házi fondant. :)

  VálaszTörlés
 5. Sajnálom Fanó! :( Nagyon vártam pedig a tortádat. Azért remélem jól sikerült az ünneplésetek!

  Erika! Pedig milyen jó lett volna! Nem is tudtam, hogy tortázol. :) Azért remélem látok tőled majd valami szépséget.

  Tejszínhab, még két-három napig lesz mit nézni. Miki mindig népszerű, elvégre bizonyos kultúrkörökben még karácsonykor is ő jön. :)))

  Dia! Nem is írtad, hogy Te vagy az!!! :)
  Küldhetnél linket is, ha már kitetted és utólag becsatolom. Neked is jár a dícséret a házi fondanthasználatért! :D

  VálaszTörlés
 6. Szuper Télapuk készültek............várom a folytatást is:))

  VálaszTörlés
 7. Hát az ünneplés végül nem volt rossz,bár én közben is sütöttem és díszítettem és persze nem volt torta :(
  Karácsonyra megpróbálom elkészíteni az ötletet,meglátjuk összejön-e :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon tehetségesek a lányok, helyesek lettek a torták egytől-egyig. :)

  VálaszTörlés
 9. De jó!!! Szép kis csokor Miki! :)

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails