2011. december 10., szombat

SAD 2, harmadik válogatás - Jeges torták és egy kakukktojás


Úgy döntöttem külön bejegyzésbe gyűjtöm össze a havas-jeges tortákat.
Ez alkalommal négy különféle stílusú tortában gyönyörködhettek.

1. Tejszínhab tortája


Tejszínhab nagyon ötletesen valósította meg a Jégkorszak című animációs rajzfilm alapján készült tortáját. A tortát kvázi szétrespesztette a jég. :))) A jeget színezett zselével oldotta meg és porcukorral szórta be a torta felületét a jegesebb hatás kedvéért. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás és a mókus is rendkívül aranyos lett szerintem. A torta belülről is különleges, mert az Oreo-keksz ízvilágát jeleníti meg torta formájában, illetve a kekszből is vannak darabok benne, nagyon fini lehet. Kívülről pillecukros fondanttal burkolta.
További részleteket olvashattok Tejszínhab blogjában itt: http://habtejszin.blogspot.com/2011/12/jegkorszak-torta-motkannyal-ice-age.html

2. Millye tortája


Millye tortája kis pingvineket ábrázol, a mese pedig egy fókás-pingvines történet részletét jeleníti meg, amit teljes terjedelmében elolvashattok itt is: http://ujsag.allatvilag.net/2010/06/a-harom-kis-pingvin-mese/ Lányának készítette a tortát az osztálykarácsonyra, aminek nem véletlenül volt nagy sikere, még a díszeket is elosztogatták egymás között a gyerekek. :)
Millye régi motoros a "szakmában", sok szép tortáját megnézhetitek és a pingvines tortáról készült fázisfotókat is Milly blogjában, itt: http://millyefinomsagai.gportal.hu/gindex.php?pg=33685572

3. Edit tortája


Edit jócskán a határidő letelte tán küldte nekem ezt a tortát, csak úgy megmutatni, de nekem annyira megtetszett, hogy muszáj volt belevennem a listába.
Az első fotókon szereplő első  tortát ő, a másodikon a szarvast és a betűket négyéves kislánya készítette. Egyik jobb, mint a másik! Az biztos, hogy ott a tehetség a családba! :)
Amúgy Edit sem kezdő a tortadíszítés terén, gyönyörű, aprólékosan kidolgozott tortákat készít, kukkantsatok be hozzá is: http://zaubertorten.blogspot.com/2011/11/szuletesnapra.html

4. Marianna tortája


Ha valaki nem találta volna még ki, Marianna tortája lenne a címben szereplő kakukktojás. :) Egy kicsit elnézte a játékkiírást, és csak a mese téma maradt meg benne, a téli kitétel nem, de a színeket tekintve szerintem a karácsonyi stílusú tortákba is beleférhet akár. :)
A Magyar népmesék rajzfilmsorozatban szereplő madárkát készítette el a tortára, amely a nagymamájához készült egy búcsura és öccsével közösen készítették. Piros porfestéket használt színezéknek, a bevonat pedig készen kapható bevonómassza volt. Belül kakaós piskóta fehércsokis krémmel.


11 megjegyzés:

  1. Szeretnék gratulálni mindenkinek, elképesztően jó torták készültek!!!

    VálaszTörlés
  2. Mind nagyon jó! A kedvencem a Jégkorszakos, a pingvines, a rénszarvasos és a Magyar népmesés! :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók a jeges torták, de Mariann és az öccse is ügyesen megcsinálta a Magyar népmesék logóját.

    VálaszTörlés
  4. Hű, ezek a pingvinek, meg a rénszarvas nagyon ott van! :)

    VálaszTörlés
  5. Mind nagyon szép,de a jégkorszakos a legtutibb!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jóóók! De Pixie!!! A te tortádat is akarjuk látni, és nem játékon kívül!!!

    VálaszTörlés
  7. Ugye milyen aranyosak? :) Remélem sikerült karácsonyi hangulatot csinálni, ha nincs is hó.

    Kiskukta! Sajna elfogytak a torták, már csak az összefoglaló van hátra, úgyhogy az enyémet mindenképp külön mutizom.

    VálaszTörlés
  8. Akkor követelem az összefoglalóba! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails